LeBron James revansch – Miami till konferensfinal

”Allt gick genom huvudet”

Foto: Foto: AP
LeBron James kramar om Boston Celtics coach
SPORTBLADET

När slutsignalen ljöd föll LeBron James ned på knä.

Miami Heat slog ut Boston Celtics i natt och är klara för final i östra konferensen.

– Det skulle ta två timmar för mig att berätta exakt allt som gick igenom mitt huvud, säger LeBron.

Förra våren mötte LeBron James samma motståndare – med motsatt resultat. Boston slog då ut LeBrons dåvarande lag Cleveland Cavaliers och LeBrons egen avslutning på matchserien var allt annat än briljant.

Superstjärnan fick utstå en hel del kritik då och fortsatte vara en måltavla efter hans beslut att lämna Cleveland och gå till Miami.

”Blev väldigt känslosam”

På slutsignalen i den avslutande segermatchen mot Celtics i natt lyftes en sten från hans hjärta. En lättad Lebron gick ned på knä.

– Allt gick igenom mitt huvud vid det ögonblicket. Att äntligen lyckas slå det här laget, allt jag gick igenom i somras med "The Decision" (det livesända tv-programmet där LeBron berättade att han skulle gå till Miami) och beslutet att komma ned hit och vara en del av det här laget... Och all kritik jag fick för det. Jag blev väldigt känslosam i det ögonblicket, och glad att vi klarade av det här som ett lag, säger LeBron.

LeBron och Wade glänste

Han var strålande i natt och gjorde 33 poäng mot Celtics men den som lyste allra starkast var lagkamraten Dwyane Wade. Wade gjorde 34 poäng, tog tio returer och svarade för fem assist.

– "D-Wade" gjorde det riktigt svårt för oss. Han bar laget till seger med ren viljestyrka, säger Bostonspelaren Glen Davis.

Matchen var ett drama fram till att det bara återstod fyra minuter och femton sekunder. Då la Heat, och framför allt LeBron James, i överväxeln. Heat vann de sista minuterna med 16–0 och James gjorde tio av de poängen. Till slut vann Heat matchen med 97–87 och därmed serien med 4–1.

I finalen i östra konferensen väntar Chicago Bulls eller Atlanta Hawks.

•••

Succélaget Memphis Grizzlies såg ut att få slut bensin i natt. Efter att att ha förlorat i trippel övertid i förrgår så blev man krossat i natt. Oklahoma City Thunder vann med 99–72 och kan nu avgöra matchserien på hemmaplan natten mot lördag.

– De spelade ut oss i varenda aspekt. Jag önskar att jag kunde förklara varför, säger Grizzlies guard Mike Conley.

Mattias Wikdahl

ARTIKELN HANDLAR OM