Grizzlies tvingade fram sjunde match

”Jobbet är inte färdigt än”

Foto: AFP
SPORTBLADET

Askungesagan är inte över än.

Memphis Grizzlies tvingade fram en sjunde match mot Oklahoma City Thunder.

– Jobbet är inte färdigt än, säger Grizzlies Zach Randolph.

Grizzlies kom in i slutspelet som åttonde och sista lag i västra konferensen. Nu är man en match från final i väst. I natt slog man Oklahoma City med 95–83 och kvitterade till 3–3 i matcher.

I storförlusten i match fem i onsdags så såg det ut som att Grizzlies skrällbensin hade tagit slut. Men när Oklahoma City i natt tänkte avgöra så tänkte Memphis något helt annat.

Vände underläge igen

Gästerna Thunder hade en tiopoängsledning med sig i halvtid men efter det var det bara Grizzlies. Tennesseelaget släppte bara in 29 poäng i andra halvlek.

– Uppenbarligen så har vi hela säsongen varit ett lag som kan vända underlägen och vi gjorde det igen i kväll, säger Memphis coach Lionel Hollins.

Zach Randolph var nyckelspelaren. Den stora forwarden gjorde 30 poäng och tog 13 returer, ett rejält lyft i jämförelse med match fem när Randolph hölls till blott nio poäng.

– När den där killen kommer igång så kan du bara försöka tvinga honom att ta svåra avslut. Och han satte några svåra avslut i kväll, säger Thunders coach Scott Brooks om Randolph.

Bara elva poäng av Durant

Grizzlies har skrivit historia flera gånger det här slutspelet. Först vann man sin första slutspelsmatch i historien, sedan sin första slutspelsserie och nu har man totalt sju segrar i slutspelet – rekord för ett åttondeseedat lag i väst.

Match sju spelas i Oklahoma City på söndag.

– Det är här vi vill vara, match sju, matchen om vem ska gå till finalen i västra konferensen. Det känns bra men jobbet är inte färdigt än. Vi vet att det kommer att bli svårt att vinna i Oklahoma men vi tror att vi kan göra det, säger Zach Randolph.

Oklahoma City Thunders superstjärna Kevin Durant hade en mindre bra match. Han gjorde bara elva poäng och hade dålig skottprocent, bland annat satte han bara ett av nio trepoängsförsök.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

NBA