Bulls fick stopp på Miamis superstjärnor

Vann konferensfinalen klart: ”Vi kan spela bättre”

Foto: AFP
SPORTBLADET

Om det går att stoppa LeBron James och Dwyane Wade?

Nej, men Chicago Bulls gjorde det ändå.

– Vi var målmedvetna, säger Bulls Joakim Noah.

Experterna var kluvna inför finalen i östra konferensen. Skulle Chicago Bulls, trots att man hade en starkare grundserie, orka med Miami Heat och superstjärnorna LeBron James och Dwyane Wade?

Med första matchen som underlag: absolut.

Chicago Bulls körde över Miami Heat i andra halvlek och drog i land en säker seger, 103–82.

Framför allt var det försvarsspelet och bänken som imponerade. Efter en första halvlek som slutade 48–48 så stängde Chicago Bulls alla vägar till sin korg i andra och Heat mäktade bara med 34 poäng.

– Vi var målmedvetna. När alla i laget är på samma sida med en sån intensitet så är det roligt. Men vi är inte nöjda med en seger. Det finns fortfarande mycket vi kan förbättra, sa Bulls center Joakim Noah.

28 poäng av Rose

Bulls stjärna och ledare Derrick Rose gjorde 28 poäng och var, som vanligt, utmärkt. Och den här natten fick han hjälp från alla håll. Från bänken kom spelare som Taj Gibson, Omer Asik, C.J. Watson och Ronnie Brewer och bidrog till saken. Bulls bänk gjorde 28 poäng mot Miami Heats 15.

– Vår bänk har varit fantastisk hela säsongen. Man kan räkna med deras energi varje kväll, säger Bulls coach Tom Thibodeau.

Chicago Bulls Luol Deng hade den inte så avundsvärda uppgiften att spela försvar på LeBron James. Han gjorde det alldeles utmärkt. James hölls till 15 poäng i natt.

– Det var ingenting jag gjorde individuellt. Vårt lagförsvar var suveränt, säger Deng.

”Vi kan spela bättre”

Heats andra superstjärna, Dwyane Wade, gjorde 18 poäng – och bara sex efter halvtid.

– När vårt försvarsspel är bra så är vi svåra att göra poäng på. Och vi tycker att vi kan spela bättre, säger Chicagos Ronnie Brewer.

Chicago Bulls leder matchserien med 1–0. Match två spelas på onsdag.

Oklahoma City Thunder är vidare till final i västra konferensen. I går slog man Memphis Grizzlies med 105–90 i den sjunde, avgörande matchen. Kevin Durant gjorde 39 poäng för Thunder och hyllades av Grizzlies spelare efteråt.

– Han tryckte på turboknappen i dag, säger Grizzlies Tony Allen.

Thunder möter nu Dallas Mavericks i finalen i väst. Match ett spelas på tisdag.

ARTIKELN HANDLAR OM