48 poäng för Nowitzki i första semifinalen

SPORTBLADET

NEW YORK. Dick Nowitzki gjorde 48 poäng - nytt NBA-rekord i slutspelet - vilket gav Dallas Mavericks ledningen i semifinalen mot Oklahoma.

– Jag fortsatte attackera och mina lagkamrater fortsatte mata mig med bollar och jag lyckades utnyttja det, säger Nowitzki.

Foto: SCANPIX
Dirk Nowitzki stod för hela 48 poäng och gav Dallas ledningen i semifinalserien.

Dirk Nowitzki är redan fruktad för sin offensiv men i natt var det nästan löjligt. Det spelade ingen roll vilken försvarare Oklahoma City Thunder skickade på honom – skotten fortsatte ramla i. Och när Thunder blev för aggressiva så var Nowitzki dödlig från straffkastlinjen.

Nowitzki satte 24 av 24 straffkast – nytt NBA-rekord i slutspelet – och var nästan lika säker på de andra avsluten. Han tog bara 15 skott men satte 12. Slutsumman: 48 poäng.

"Bästa insatsen jag gjort"

– Jag letade efter avslut tidigt i matchen och lyckades komma in i rytmen efter de första två skotten, säger Nowitzki.

– Det viktigaste var att vi hittade ett sätt att vinna. Det är allt som betyder något.

Klädsamt ödmjukt av Nowitzki, som förstås hyllas rejält för insatsen.
– Den bästa insatsen jag någonsin har sett. Jag har aldrig sett någon lagkamrat spela så där bra, säger Mavericks forward Peja Stojakovic.
Dallasstjärnans offensiva explosion fick Thunders Kevin Durants fina insats att blekna. Durant gjorde 40 poäng och såg till att Oklahoma City hängde med ända till de sista två minuterna.

Match två på torsdag

Slutresultatet skrevs till 121–112 och försöker Thunder hitta något att ta med sig från matchen så behöver man inte leta länge: inget lag har gjort så många poäng mot Dallas det här slutspelet.

Dallas Mavericks tog nu ledningen med 1–0 i matcher i den västra konferensfinalen. Match två spelas på torsdag.

– De (Thunder) kommer att fortsätta spela så här. För oss var det här nyckelmatchen. Nu är nästa match väldigt viktig, säger Dallas Jason Terry.

ARTIKELN HANDLAR OM