LeBron James ledde Miami till bortavinst

1–1 i matcher mot Chicago

Foto: reuters
LeBron James och Miami fick en skön resa hem yill Miami efter segern.
SPORTBLADET

NEW YORK. Miami Heat är tillbaka.

Två dygn efter att man blivit krossat av Chicago Bulls så stal man en match på bortaplan.

– Det har bara börjat, säger LeBron James.

I match ett i östra konferensfinalen så fanns det bara ett lag på planen efter halvtid. Med kvävande försvarsspel och aggressivt försvarsspel så dominerade Chicago Bulls mot Miami Heat och vann med 103–82.

I natt var det en annan saga.

LeBron James gjorde bara gjorde 15 poäng i match ett och blev mer eller mindre nedstängd av Chicagos duktiga försvarare Luol Deng. Den här gången fick Luol däng. James gjorde 29 poäng, varav nio under de sista fem minuterna när matchen avgjordes.

Heat vann med 85–75.

– Serien har bara börjat. Det är 1–1. Vi är nöjda över att vi lyckades vinna en match här i Chicago men det har bara börjat, säger James.

Haslem tillbaka

Det var Chicago Bulls som tog kommandot tidigt. Efter att Luol Deng satt ett skott från halvtid på slutsignalen av första quartern så gick Bulls till första, korta vilan med ledning 26–19.

Där var det roliga slut. Heat stormade tillbaka och vann varenda quarter efter det. En av nyckelspelarna heter Udonis Haslem. Haslem spelade bara 13 matcher i grundserien innan han tvingades bort från planen på grund av en fotskada. Han gjorde inte comeback förrän i den här matchserien. Frågan var hur mycket han skulle kunna bidra när han missat i princip hela säsongen.

– Jag pratade med honom för två dagar sedan och såg att det brann i hans ögon. Jag har gått igenom många strider med den där krigaren och jag visste att det var dags att låta honom spela, säger Heats coach Erik Spoelstra.

Match på söndag

Ligans mest värdefulle spelare, Derrick Rose, var såklart kritisk till lagets insats. I match ett dominerade man returtagningen och hade en vacker, flytande offensiv. I natt gjorde man inte jobbet under korgarna, missade skotten och slarvade med bollen i viktiga lägen.

– Vi har inte råd att spela så här, säger Rose, och fick medhåll av coachen Tom Thibodeau:

– Vi spelade med låg energi i offensiven, låg energi i defensiven och resultatet var inte bra.

Miami Heat tar nu med sig 1–1 till Florida för match tre och fyra.

– Vi fick segern vi behövde (på bortaplan). Nu åker vi hem och ser till att göra jobbet. Laget vi möter är precis som oss, de kan vinna hemma och de kan vinna borta, säger Miami Heats Dwyane Wade.

Match tre spelas på söndag i Miami, Florida.

ARTIKELN HANDLAR OM