Bosh – Miamis starkaste länk

34 poäng av Chris Bosh

SPORTBLADET

NEW YORK. LeBron James? Dwyane Wade?

Nej, i natt var det Chris Bosh som var den starkaste länken när Miami Heat besegrade Chicago Bulls och tog ledningen med 2–1 i matcher.

– Allt jag bryr mig om är att vinna matcher, säger Bosh.

När Miami Heat satte ihop sin supertrio i somras så var Chris Bosh den stora vinnaren. Dwyane Wade hade redan vunnit en titel i Miami och LeBron James hade legat i toppskiktet med Cleveland i flera år.

Chris Bosh, å sin sida, hade försökt bära ett mediokert gäng i Toronto. Från säsongen 2003/2004 till 2009/2010 fick Bosh spela slutspel två gånger och han åkte ut i första rundan båda gångerna.

”Ville sätta min stämpel”

Nu är han för första gången i konferensfinal och han gör det mesta av chansen. 

– Jag ville bara vara aggressiv och sätta min stämpel på matchserien, säger Bosh, som i natt gjorde 34 poäng när Miami Heat slog Chicago Bulls med 96–85 i match tre.

Bara James spelade fler minuter än Bosh, som var högeffektiv i offensiven. Det var andra gången på tre matcher i den här serien som Bosh nådde minst 30 poäng. På de 77 matcher han spelade i grundserien hände det blott tre gånger.

– Bosh var på gång. När vi har någon i laget som är het så fortsätter vi ge honom bollen, säger James.

Sågades på Twitter

Innan matchserien så fick Bosh en verbal örfil av Chicagos Carlos Boozer, som tvittrade att Miami Heat har två stjärnor, inte tre. Bosh hade ingen lust att ge igen efter matchen.

– Jag bryr mig inte om det där. Allt jag bryr mig om är att vinna matcher, säger Bosh.

Boozer hade också en mycket bra match med 26 poäng och 17 returer men Miami Heats starka defensiv hindrade Bulls för från att hota om segern. Heat leder nu matchserien med 2–1 i matcher. 

– Vi har fortfarande bra självförtroende. Det är jobbigt att förlora bara. Men, ni vet, vi har turen att få en ny chans på tisdag, säger Bulls center Joakim Noah.

ARTIKELN HANDLAR OM