Dallas otroliga vändning

”Det han gör är legendariskt”

Foto: Foto: AP
SPORTBLADET

NEW YORK. Med mindre än 5 minuter kvar låg Dallas under med 15 poäng mot Oklahoma City.

Exakt då bestämde sig Dirk Nowitzki och Dallas för att vinna matchen.

– Det här kommer att definiera vår säsong, säger Jason Terry efter en otrolig vändning och seger med 112–105 i övertid.

Som vanligt så handlade det mesta om Dirk Nowitzki. Med undantag för match tre så har Dallas Mavericks affischnamn varit fantastisk i konferenssemifinalen mot Oklahoma City Thunder. I natt gjorde han 40 poäng på otroligt skytte från alla håll och kanter.

Med 4,48 kvar av ordinarie tid och Oklahoma City i ledning med 99–84 så slängde tysken i överväxeln. Nowitzki gjorde tolv poäng de där sista minuterna.

”Det är ett skämt”

– Det han gör är legendariskt. Det är ett skämt, sa förre coachen och numera tv-experten Jeff Van Gundy under uppvisningen.

– Det var definitivt Larry Bird-light, sa förre superstjärnan Magic Johnson.

I matchserien mot Oklahoma City har 32-årige Nowitzki snittat 33,8 poäng och han skjuter över 50 procent på tvåpoängarna, exakt 50 på trepoängare och 92,2 på straffkasten.

Efteråt pratade den ödmjuke stjärnan hellre om laget.

– Vi tappade aldrig tron på att vi kunde vinna. De sista minuterna fick vi några stopp i försvarsspelet och tog till slut några returer och det hjälpte oss med flytet i vårt spel, säger Nowitzki.

Oklahoma City tog kommandot tidigt och var aldrig i underläge under ordinarie matchtid men den offensiva kollapsen i slutet av fjärde quartern var total. Laget gjorde bara två poäng de sista 4,48 och bara tre poäng i övertidsperioden. Jason Kidd satte den definitivt avgörande trepoängaren med 40 sekunder kvar.

– Jag behöver väl inte säga att det här var en tuff förlust men det är en förlust och vi måste lära oss av den, säger Thunders coach Scott Brooks.

Dallas leder 3–1 i matcher

Oklahoma City har nu inget annat val än att vinna i Dallas på onsdag om man inte vill ha semester. Dallas leder med 3–1 i matcher.

– Det här är inte över än. Vi har vunnit i Dallas förut och vi kan göra det igen, säger Kevin Durant och hyllar fansen i Oklahoma City.

– Det är en välsignelse ha fansen vi har. Jag är ledsen för att jag svek dem, jag svek staden, säger Durant, som inte lyckades komma loss när det gällde och slarvade bort nio bollar under matchen.

Thunderstjärnan slutade på 29 poäng och hela 15 returer.

ARTIKELN HANDLAR OM