Ligan tog 6,5 miljoner till spelarutbildningen

Bilden skapar ramaskri i USA

Omtalade bilden från Lance Stephenson Instagram.
SPORTBLADET

”Det här är hur en miljon dollar ser ut”.

Med den texten och tillhörande bild skapade basketstjärnan Lance Stephenson ramaskri i USA.

Nu visar det sig att ligan NBA stod bakom fotot.

Bilden som Lance Stephenson publicerade på sitt Instagram-konto togs inte emot väl i USA. NBA-stjärnorna tjänar enorma pengar på sin idrott och 23-åringens foto på en miljon dollar i rena kontanter provocerade många.

Men när pressen hörde av sig till klubben Indiana Pacers visade det sig att det inte var Stephenson själv utan ligan som stod bakom bilden.

– När träningen var över och spelarna genomfört sina förpliktelser med media samlades de i lagets videorum. Där fick de en obligatoriskt ekonomiutbildning av ligan, säger klubbens talesman Scott Agness enligt Daily Mail.

”Är extremt viktigt”

Kontanterna, i svenska kronor värda drygt 6,5 miljoner, användes av ligan i ett försök att utbilda spelarna kring hur de ska hantera sina pengar.

– Att hantera dina finanser är extremt viktigt. Spelarna fick instruktionen att alltid ha koll på var deras pengar går och fick förklarat varför det kan vara en bra idé att anlita professionell hjälp, säger Scott Agness.

Lance Stephenson själv har en årslön på 6,4 miljoner kronor men hans lagkamrat Roy Hibbert, Pacers bäst betalde, drar in hela 93 miljoner kronor om året.

ARTIKELN HANDLAR OM