"Oprah köper laget efter rasistskandalen"

1 av 2 | Foto: AP
Donald Sterling.
SPORTBLADET

Donald Sterling tvingas sälja Los Angeles Clippers efter en rasistskandal.

Nu kan tv-profilen Oprah Winfrey bli en av dem som tar över klubben.

– Hon tycker det skulle vara en jättebra sak om en svart amerikan kunde äga (ytterligare) ett lag, säger David Geffen, som också ingår i ett tänkbart övertagande, till ESPN.

NBA:s kommisonär Adam Silver skrädde inte orden när han igår kallade till presskonferens för att adressera rasistskandalen som uppdagats kring LA Clippers ägare Donald Sterling.

Domen blev böter på 20 miljoner och livstids avstängning från alla NBA-sammanhang och därmed tvingas i princip också Sterling att sälja laget.

Först spekulerades det i att storstjärnan Earvin "Magic" Johnson skulle ta över, men nu kan det bli en helt annan profilerad ägare som kliver in.

"Hellre dö än misslyckas"

ESPN skriver att Oprah Winfrey, tillsammans med Oracle-grundaren Larry Ellison och skivbolagschefen David Geffen, ska vara intresserade över att ta över laget. Laget skulle styras av Geffen och Ellison medan Oprah skulle vara en investerare.

– Oprah är inte intresserad av att styra laget, men hon tycker det skulle vara en jättebra sak om en svart amerikan kunde äga (ytterligare) ett lag, säger David Geffen till ESPN och fortsätter:

– Laget förtjänar en bättre grupp av ägare, som vill vinna. Larry skulle hellre dö än misslyckas. Larry är en idrottsperson, vi har pratat om det här en lång tid. Oss tre tillsammans, vi har en bra chans.