NBA-stjärna gripen – kan få fängelse

Svenskproffset misstänks för att ha misshandlat sin flickvän – stängs av

1 av 3
SPORTBLADET

Här är polisrapporten som kan leda till att Jeffery Taylor får fängelse.

NBA-svensken är misstänkt för att ha misshandlat sin flickvän på ett hotell.

Nu stänger Charlotte Hornets av honom från allt spel för laget.

I torsdags kväll greps ­Jeffery Taylor av polis. Han befann sig med sin flickvän på ett hotell i Michigan, där någon sorts tumult ska ha uppstått.

Enligt polisanmälan står 25-åringen anklagad för tre förseelser: misshandel av sin flickvän, misshandel av en anställd samt skade­görelse av hotellets egendom.

”Förstår oss”

Hans förberedande domstolsförhandling hålls åttonde oktober. Taylor hävdar att han är oskyldig, men fälls han riskerar han fängelsestraff.

Sportsligt har incidenten redan gett konsekvenser. I går meddelade svenskens klubb Charlotte Hornets att de stänger av Taylor i väntan på svar.

”Vi har informerat Jeffery Taylor att han numer inte kommer delta i några lag­relaterade aktiviteter medan NBA undersöker hans inblandning i ärendet. Som organisation förstår vi ärendets allvar”, skriver de i ett officiellt uttalande som avslutas:

”Vi har pratat med Jeffery och hans företrädare och de förstår fullt ut vårt ställningstagande”.

”Klubben gör fel”

Men svensken har också personer som värnar hans rättigheter. Som ett svar på Hornets uttalande trädde spelarfackets vd Michele Roberts i går fram.

– Jeffery och hans advokater har bestämt att det är i Jefferys intresse att fokusera på att lösa ärendet så raskt som möjligt för att ­sedan återvända till laget, säger hon till USA Today.

Roberts menar också att Hornets gör fel. Svensken ska inte straffas innan det bevisats att han är skyldig, anser hon.

– Vi förväntas oss att inga disciplinära åtgärder ska utdömas av laget eller ligan förrän man objektivt övervägt och fullt ut tänkt igenom all fakta i målet.

ARTIKELN HANDLAR OM