Förlust igen för Jerebkos Boston

SPORTBLADET

Boston lyckades inte stoppa LeBron James.

Då blev det andra raka förlusten i NBA-slutspelet för Jonas Jerebkos lag.

Cleveland vann med 99–91.

Foto: REUTERS/TT

Celtics hade hoppats kunna stjäla en seger på bortaplan mot Cleveland inatt. Men precis som i första kvartsfinalen avgjordes matchen i tredje perioden. Cleveland gjorde 17-4 efter halvtidsvilan, och skapade sig en 14-poängsledning som  Boston aldrig kunde ta igen.

– Tredje perioden har dödat oss i båda matcherna och vi har fått kämpa i underläge, säger Celtics coach Brad Stevens till nba.com.

Lebron James ostoppbar

Lebron James och Kyrie Irving hade en fantastisk kväll och Boston hade inga medel för att stoppa Cavalliers stjärnor. Lebron svarade för 30 poäng totalt, och i den fjärde och sista perioden gjorde han och Kyrie Irving alla 24 poängen för Cleveland.

– Jag har varit i den här situationen tidigare, vilket många andra inte har. Så jag kände att det var viktigt för mig att ta ansvar på bästa sätt, och det är att spela aggressivt. Det är viktigt för mig att ställa upp när laget behöver det, säger James.

Bostons bästa spelare Isaiah Thomas stod för 22 poäng, men hade inget svar på hur Lebron James ska stoppas i nästa match.

– Han kräver enormt mycket uppmärksamhet. Men han är en av NBA:s bästa passare också. Man får välja sitt gift, om han ska få passa eller skjuta, säger han.

Jerebko bänkad

Efter att fått spela 18 minuter och gjort sju poäng i sitt livs första NBA-slutspelsmatch, blev Bostons svensk Jonas Jerebko, bänkad igår. Han fick inte mer än fyra minuters speltid och han svarade för en retur.

Cleveland leder med 2-0 i matcher i bäst av sju. Nu väntar två matcher i Boston. Den tredje matchen i åttondelsfinalen spelas natten mot fredag, svensk tid.

ARTIKELN HANDLAR OM