Portland tog sista chansen

Lillard: "Vi vägrade bli utskåpade"

Foto: AFP
Damien Lillard var nattens gigant för Portland och håller drömmen om andra runda vid liv.
SPORTBLADET

Med 32 poäng räddade Damien Lillard kvar Portland Trail Blazers i NBA-slutspelet.

Men ska de gå vidare till andra rundan måste de skriva historia.

Inget lag i NBA har någonsin vänt ett underläge med 3-0.

Efter att ha förlorat de tre inledande matcherna var Portland tvungna att vinna mot Memphis för att hålla sig kvar i slutspelet.

Trots storspel av guarden Lillard såg det länge ut som att Grizzlies skulle ta sin fjärde raka seger. Ledda av Marc Gasol, som gjorde 21 poäng, var bortlaget uppe i ledning med 10 poäng när sex minuter kvarstod av fjärde perioden.

Men efter en en stark avslutning av Blazers och vinst med 31-17 i fjärde, kunde hemmalaget ta hem segern med 99-92 och ta matchserien tillbaka till Memphis.

– Efter senaste matchen, när vi hamnade i ett 0-3 underläge, har vi pratat om att visa hjärta och spela med stolthet, inte bara bli utskåpade. Vi valde att fokusera på det idag. Inte på det faktumet att ingen någonsin vänt ett 0-3 underläger i NBA:s historia, sa Lillard till espn.com.

"Presterade inte tillräckligt"

Memphis store center Marc Gasol var besviken efter matchen.

– Vi slutade kämpa. Vi spelade för snabbt och presterade inte tillräckligt bra. De tog bort momentumet vi hade och det ska de ha credd för, säger den store centern.

Skulle Portland lyckas vända matchserien mot blir laget historiskt. Inget lag i NBA:s historia har lyckats vända ett 0-3 underläge. Det faktumet hindrade inte Blazers Leonard, som gjorde sin karriärs bästa match med 13 poäng, från att hoppas.

– Fantastiskt. Det här är fantastiskt. Ingen vill bli överkörd såklart, men inte bara det, nu har vi ett momentum också, säger han.

Match fem spelas natten mot torsdag i Memphis.

FAKTA

Så gick nattens matcher i NBA-slutspelet

Atlanta-Brooklyn 115-120 e. förl

Det står 2-2 i matcher.

Milwaukee-Chicago 94-88 i United center, Chicago

Chicago leder med 3-2 i matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM