Stjärnans fru till sjukhus – knockad av Lebron James

Makarna Day på fel plats vid fel tillfälle

1 av 7
Lebron James ger allt för att hinna bollen…
SPORTBLADET

Golfstjärnan Jason Days hustru Ellie fick föras till sjukhus efter nattens NBA-match.

Orsaken?

Hon fick 113 kg Lebron James i knät.

I augusti vann golfstjärnan Jason Day, 28, PGA-mästerskapen och tog sin första major. Just nu är han rankad som tvåa i världen.

Tillsammans med sin fru Ellie och deras två barn bor han strax utanför Columbis i Ohio och har senaste tiden återkommande setts besöka NBA-laget Cleveland cavaliers hemmamatcher i samma stat.

I natt deltog Day i ett promotionevent på planen strax innan händelsen som fick kvällen att ändra riktning helt.

Rasade bakåt

En bit in i fjärde quartern skulle hemmalagets superstjärna Lebron James rädda en boll från att gå över sidlinjen, men lyckas inte bromsa sin egen fart och brakar rakt in i första raden. I fallet knockar den 113 kg tunga Lebron Ellie Day, och eftersom platserna närmast plan är placerade lite under golvhöjden rasar båda bakåt omedelbart.

Publiken närmast håller andan – och medicinsk personal kallas in direkt.

Ellie Day placerades på en bår med nackkrage och fördes med ambulans till sjukhus.

– Hoppas hon mår bra. De sa till mig att hon mår bra nu. Jag försökte bara rädda en boll, försökte bara håller spelet vid liv och jag hatar att det här blev resultatet, säger Lebron James efteråt till espn.

Inte allvarligt

Day har fått stanna på sjukhuset över natten men uppges inte ha fått några allvarliga skador.

Platserna är i USA kända som "the Nicholson seats" eftersom det är där skådespelaren Jack Nicholson sitter på Los Angeles Lakers matcher. Men att de skulle vara för farligt placerade tycker inte Lebron James.

– Det är oturligt att det hände ikväll, men det händer inte ofta. Våra fans är skälet till varför våra matcher är så fantastiska att uppleva. Sitta precis vid plan är en del av spelet, säger Lebron James till espn.

Cleveland Cavaliers vann matchen mot Oklahoma city Thunder med 104–100 och Lebron James noterades för 33 poäng.