Waldner spelade guldet till Kalmar

Veteranen: Det här känns lika bra som ett EM-guld

SPORTBLADET

Spelarna i Eslöv gjorde sin bästa lagmatch någonsin.

Det räckte inte.

Kalmar blev svenska mästare i bordtennis för fjärde gången sedan 1996.

- Helt fantastiskt. Det här känns lika bra som ett EM-guld, säger Jan-Ove Waldner.

Som så många gånger tidigare visade 37-åringen att han är bäst när det verkligen gäller. J-O Waldner slog både Peter Nilsson och Mikael Zöögling och visade tillsammans med Magnus Wahlgren, som vann sina singlar mot Pak Won Chol och Mattias Andersson, vägen till guldet.

- Jag hade en jävla fokusering, precis den tändning jag ville ha. Jag gjorde min bästa match för säsongen, säger J-O till Sportbladet.

Magnus Wahlgren avgjorde

Den tredje och avgörande finalmatchen utvecklades till en riktig rysare. Kalmar ledde med 2-0 i matcher, Eslöv kvitterade, Kalmar ryckte på nytt till 4-2, men Eslöv var på väg att hämta upp det underläget också.

Mattias Andersson hade två matchbollar till 4-4 i skiljeset mot Magnus Wahlgren innan Kalmarspelaren vände för att avgöra både den matchen och hela finalserien.

Då bröt det stora segerjublet ut bland alla spelarna och de 1 500 åskådarna i Kalmar sporthall.

Eslövspelarna gratulerade

- Det var helt sjukt, en otrolig match. Efteråt kom spelarna i Eslöv in till vårt omklädningsrum och sa att de aldrig hade spelat så här bra. Det var fantastiskt gjort. Så gör bara stora förlorare, mycket stora förlorare, säger J-O Waldner.

Samtidigt berättar det en del om er insats...

- Ja, det var helt otroligt. Vi spelade på topp.

Kalmar vann Svenska cupen, serien och till slut även SM-guldet. Ni måste vara hyfsat nöjda med säsongen?

- Ja, vi har bara förlorat en match, och det var första matchen i finalen. Hela klubben har kämpat för det här under ett helt år, och så får vi vinna. Det är det som gör det så kul. Det går nästan att jämföra med EM. Det känns så skönt, säger Jan-Ove Waldner.

Fjärde guldet för Kalmar

Stefan Holm

ARTIKELN HANDLAR OM