Malmö håller liv i pingisfinalen

Reducerade till 1–2 i matcher

SPORTBLADET

SM-finalen i bordtennis mellan Eslövs AI och Malmö FF lever. Eslöv hade chans att säkra SM-guldet på hemmabord på måndagen.

Men i en mycket intensiv och spännande match vann Malmö med 5–2 och reducerade till 1–2 i matchserien.

– Ingen hade räknat med att det skulle bli tre raka matcher till oss. Vi gjorde en bra kämpainsats men de hade marginalerna, sade en besviken men långt ifrån uppgiven Mattias Andersson.

– Vi leder med 2-1 i matcher och Malmö har fortfarande kniven på strupen. Vi har två chanser till att avgöra.

Av de tre mötena så här långt var denna den mest välspelade och publiken bjöds på en härlig tillställning. Det enda de inte var nöjda med var slutresultatet.

Zhao Peng var nyckeln till Malmös seger. I de två tidigare matcherna hade han bara en seger och tre förluster. Nu tog han båda sina singlar och 13–11 i skiljeset redan i den första matchen mot Mikael Zöögling var oerhört viktigt.

Den vinsten gav honom bra självförtroende i svåra mötet med landsmannen Guo Keli, som han vann med 3–1. MFF:s Martin Monrad förlorade en mycket jämn match mot Guo Keli men tog i stället revansch mot Mikael Zöögling sedan han vänt underläge med 0–2 i set. MFF:s Gudmundur Stephensen hade förlorat två gånger i rad mot Eslövs Robert Svensson, men säkrade denna gång segern efter 11–7 i skiljeset.

Förra året möttes Malmö och Eslöv i semifinalen och Malmö vann i den femte och avgörande matchen med 5–4. Det är inte osannolikt att det blir ett likadant drama igen. I måndagens match gick sex av de sju singlarna till skiljeset.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM