Tredje gången gillt för Eslöv

Guldyra efter 5-1 mot Malmö

Foto: Bildbyrån
Guldjubel Yao Ceng Ren (tränare), Mattias Andersson och Robert Svensson jublar efter att Eslöv säkrat SM-guldet.
SPORTBLADET

Det blev tredje gången gillt för Eslövs AI i jakten på pingisens blå band, SM-guldet i lag för herrar.

Malmö FF lyckades skjuta upp guldfesten i två dagar, men i den fjärde SM-finalen var Eslöv det starkare laget och vann med övertygande 5–1.

– Det här var riktigt skönt. Att få vinna i lag går utanför allt annat och själv har jag väntat i nio år, sade en av Eslövs guldhjältar, Mikael Zöögling.

Det var sjätte gången Malmö och Eslöv möttes i ett SM-slutspel men första gången som Eslöv gick segrande ur striden Eslöv. Och lämpligare tillfälle kunde man inte välja.

Zhao Peng inledde med att ge Malmö FF ledningen med 1–0, men Eslöv var det hetare laget. Robert Svensson utjämnade till 1–1 och därefter tog Mikael Zöögling revansch på Martin Monrad för förlusten i måndags.

Den stora överraskningen svarade därefter John Wall, Eslövs femteman och ersättare för Mattias Andersson, för. Han vann över Malmös normalt säkre Gudmundur Stephensen och sättet han gjorde det på visade mental styrka.

– Jag fick en bra start och tog ledningen med 9–3 i första men förlorade. Då undrade jag vad jag höll på med men lyckades hålla mig kall och kände ändå att det var jag som styrde matchen och hade greppet, sade John Wall.

Den store matchvinnaren blev ändå Mikael Zöögling, som satte punkt för SM-finalen. I ett mycket pressat läge höll han nerverna i styr mot Zhao Peng och med en otrolig vilja inte bara vände han 6-9 i fjärde set utan hämtade också in flera underlägen i skiljeset.

– Det här var egentligen första året vi haft favoritskapet genom alla år i elitserien. Vi vann grundserien och det var skönt att kunna stå emot Malmö, sade Mikael Zöögling.

Nu är Malmö FF, som tidigare varit ett rött skynke för Eslöv, detroniserat och de sjufaldiga mästarna får finna sig i att bara vara näst bäst i Skåne.

I Eslöv tog alla spelarna matcher och hade det jämnare och bättre laget och inte minst den hetare viljan.

Sportbladet - TT