”Jag försöker utveckla mitt spel"

J-O Waldner chattade med sportbladet.se:s läsare

SPORTBLADET

J-O Waldner chattade med Sportbladets läsare om kineser, hamburgare och ryggont.

J-O Waldner säger: Hej och välkomna alla som är med och chattar!

säger: Vilken seger rankar du som den största i din karriär?

J-O Waldner säger: Det är väl OS-guldet 92. Som tvåa sätter jag vm-guldet 97 i singel.

Kjell-Åke säger: Hur hårt och mycket tränar du under en vecka, om man jämför med dina "bästa" år?

J-O Waldner säger: Det är inte lika mycket. Jag försöker köra mindre pingis och mer fys. Sedan sätter ryggen stopp för en del träning. Inför stora mästerskap kör jag 90 procent mot tidigare, annars 75 procent. Det blir 3-4 timmar om dagen.

h0h0 säger: Hej Jo Vad tror du om dina chanser i kommande turneringar? Håller du måttet än eller har du tappat mycket "boll" i dig ed tanke på din ålder?

J-O Waldner säger: Det är inte lika mycket. Jag försöker köra mindre pingis och mer fys. Sedan sätter ryggen stopp för en del träning. Inför stora mästerskap kör jag 90 procent mot tidigare, annars 75 procent. Det blir 3-4 timmar om dagen.

Larry säger: Tjena, kungen. För mig är du större än Borg och Stenmark. Men, som den lirare du är, hade det inte varit det ultimata slutet på karriären att lägga av efter krogbesöket hos Brolin? Det var ju det perfekta avskedet, liksom. Vad fick dig att fortsätta just då? Kom tanken nån gång upp att lägga av?

J-O Waldner säger: Absolut. Jag visste ju inte hur foten skulkle bli. Sedan ville jag vara med om ett OS till och det hade ju varit tråkigt att missa det OS som blev.

Anders LUND säger: vad har du för uppladdning inför en vikig match?

J-O Waldner säger: Jag börjar värma en och en halv timme före match. Sista halvtimmen limmar alla spelarna om plattorna. Sedan värmer jag lite till, det är korta set och viktigt att vara igång direkt.

Busen säger: Tjena! Läste nånstans att du inte riktigt gick efter kostcirkeln på din tallrik, he-he. Tror du inte heller på det där att man bara ska äta nyttigt? Vilken är din favorithamburgare?

J-O Waldner säger: När såg du mig äta? Jag försöker hålla mig till nyttig mat och äter mycket pasta. Men visst är det kul att käka en god hamburgare. Men det är inget man gör tre dagar i rad före match. Alla hamburgare funkar ok, har ingen favorit.

okocha säger: Du är Sveriges genom tiderna bästa idrottare! Vilken har varit din svåraste motståndare under din karriär?

J-O Waldner säger: Oj. Alla kineser har varit svåra. Liu Gouliang hade jag svårt för i början och tappade första fem. Så vi får ta han.

JO! säger: Hur bra är Jörgen nuförtiden? Du skulle förstås krossa honom om ni möttes?

J-O Waldner säger: Nej du. Det är alltid jämna matcher och dagsform. Han verkar bra på träning och var bra i OS. Han är som jag - han bukar hitta formtoppar till stora mästerskap. Honom kan vi inte räkna ut än.

Jimmy säger: Vilken är din tyngsta förlust under karriären?

J-O Waldner säger: Det finns många. Det var en gång mot Gatien i EM i Sverige -90 i Göteborg. Hade väl kanske tio matchbollar, men det spelade ingen roll vad jag gjorde.

Gabriel säger: Hur lyckas du hålla så hög motivation efter att ha vunnit så mycket under så lång tid?

J-O Waldner säger: Jag försöker utveckla mitt spel. När jag är på topp och har formen känner jag att jag har chansen när alla de bästa är med. Annars hade jag nog lagt av för tre eller fyra år sen.

Peter säger: Som Kalmarit är man ju nyfiken på om du kommer representera Kalmar igen!?

J-O Waldner säger: Inte nästa år i alla fall. Jag har ett år kvar i Tyskland och sedan vet jag inte om det blir en fortsättning. I klubblag är det möjligt med en fortsättning. Vet inte om det blir det med landslaget.

KingKong säger: Är du bra på att spela med penfattning?

J-O Waldner säger: Hyfsad. Men det finns många som är bättre än mig på pennskaft, Liu Gouliang till exempel.

J-O Waldner Fanatic säger: Hej J-O, jag undrar vad du har tänkt göra efter din pingiskarriär?

J-O Waldner säger: Jag kommer väl vara kvar vinom pingisen. Exakt vet jag inte, men något blir det.

Clabba säger: Hur rankar du dina chanser i VM?

J-O Waldner säger: Det blir tufft. Jag måste vara på OS nivå om jag ska överleva Samsonov i tredje. Det vore kul att nå dit och möta honom. Han går garanterat till tredje.

Carl Groop säger: Hur gör du för att psyka dina motståndare?

J-O Waldner säger: Jag försöker mest vara fokuserad på min uppgift. Jag brukar inte börja, men om någon psykar mig kan jag ge tillbaka. Jag är bäst när jag inte är irriterad på något och koncentrerar mig på mitt.

victor säger: hej jo.om du jämför dig själv med os i aten, är du i bättre eller sämre form nu?

J-O Waldner säger: Det kändes som jag var mer säker på min sak inför OS. Men får jag en bra start tror jag att jag kan komma upp i den nivån igen. Och det krävs om jag ska lyckas.

Bobby säger: Tjena J-O! Vilken match, skulle du säga, är din bästa någonsin?

J-O Waldner säger: Det är en svår fråga. Vinsten mot Ma Lin i OS och CVM-finalen mot Samsonov -97.