Waldner är aktuell för VM-spel - igen

Utrensning i landslaget - ”De har dålig attityd”

Foto: magnus wennman
på gång Just nu spelar J-O Waldner i tyska Bundesliga men kallar förbundet kan det vara aktuellt för spel i ännu ett VM.
SPORTBLADET

Förbundskapten Peter Sterneborg rensar ut i pingislandslaget.

Det öppnar för en comeback av Jan-Ove Waldner.

- Jag kan ställa upp som trea i VM-laget om de tycker jag behövs, sa J-O nyligen till Sportbladet.

Sverige gjorde sin sämsta insats någonsin i den egna storturneringen SOC:s 40-åriga historia.

Ingen spelare tog sig förbi andra omgången.

Det blev droppen för förbundskapten Peter Sterneborg, som nu rensar bort närmare hälften av spelarna ur landslagstruppen.

- De har dålig attityd och visar inte att de vill vinna, säger Sterneborg.

Han vill inte nämna några namn förrän den 1 december, då truppen till landslagslägret i januari släpps, men enligt vad Sportbladet erfar åker spelarna här intill definitivt ur landslaget.

J-O spelar i Bundesliga

Om fem månader, i slutet av april, spelas lag-VM i tyska Bremen. Peter Karlsson, 36, och Jens Lundquist, 26, är i dag givna i VM-laget men...

- ...vi har ingen trea i laget i dag. Inte om vi ska vara med och slåss om medaljerna, då måste alla spelare kunna slå alla, säger förbundets sportchef Kjell-Åke Waldner.

Lösningen heter troligen Jan-Ove Waldner, Kjell-Åkes inte helt obekante, 40-årige bror som tackat nej till landslaget i höst.

- Janne har kapaciteten och spelar faktiskt i världens näst tuffaste liga - Bundesliga. Han är en tillgång i alla lag utom Kinas när han är i form. Men då måste han göra en träningssatsning. Och för att sätta i gång en satsning måste han ha motivationen, säger brorsan.

J-O befinner sig för tillfället i Japan för uppvisningsspel men sa till Sportbladet häromveckan:

- Jag kan ställa upp som trea i VM-laget om de tycker jag behövs. Men jag vill inte stå i vägen för någon yngre, jag ska känna att alla i laget vill ha med mig.

VM-diskussion

Som ett tecken på vilken klass han fortfarande håller pekade J-O på hur den nu ratade Fredrik Håkansson förlorade mot grekiske defensivspelaren Panagiotis Gionis i EM-kvalet för lag i november.

- Jag hade slagit greken med 3-0, jag förlorar aldrig mot en "deffare".

Mellan jul och nyår, i god tid för en sista(!) satsning, ska J-O och Sterneborg ha en diskussion om VM.

Öppnar utrensningen för J-O?

- Jag tänker inte sätta ett fixt antal spelare som ska ingå i landslagstruppen, men fem stycken ska ingå i VM-laget. Annars vill jag inte föregripa diskussionen J-O och jag ska ha.

Johan Flinck