Svensk förlust mot Kina

Väntad storförlust i bordtennis-VM

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Stockholm (TT)

Det blev som väntat svensk förlust mot storfavoriten Kina i lag-VM i bordtennis.

Sverige föll med 0–3 och lyckades inte vinna ett enda set.

– Kina var bra, sammanfattade förbundskaptenen Peter Sterneborg matchen.

Sterneborg valde att vila både Jan-Ove Waldner och Peter Karlsson inför den avslutande gruppmatchen mot Holland. Två VM-debutanter, Per Gerell och Robert Svensson, fick därmed chansen i veteranernas frånvaro. För motståndet svarade världstrean Wang Hao och världsfyran Ma Lin.

– Båda gör det bra. Gerell var med i matchen och hade dessutom setboll i första. Självklart får de en svår debut, men är ändå godkända, säger Sterneborg, som menar att han inte valde att vila Waldner och Karlsson för att de på något sätt skulle ha känt sig slagna på förhand.

– Oavsett vilket lag vi ställer upp med så spelar vi för att vinna. Vi måste tro på att vi kan slå Kina om vi har en riktigt bra dag.

Lundquist chanslös

En bra dag hade emellertid inte Sveriges etta för dagen, Jens Lundquist, som ställdes mot världsettan Wang Liqin.

l det första setet blev det bara tre poäng för svensken som aldrig tilläts komma in i matchen.

– Inte mycket att säga om. Jens var med lite grann i tredje set, i de två första rörde han knappt bollen. Liqin var ruskigt bra.

– Men han är i bra form. Om bara spelet lossnar mot Holland och i slutspelet så kommer vi bli svårslagna, säger Sterneborg.

Seger mot gruppjumbon Holland i morgon skulle innebära en säkrad plats i åttondelsfinalen. Det kan även gå vägen om Sverige förlorar samtidigt som Danmark slår Rumänien.

– Det är ingenting vi behöver bekymra oss för. Vi kommer vara taggade och spela för att vinna, försäkrar Steneborg.

TT