Två svenskar till EM-kvarten

Men Jörgen Persson är utslagen

SPORTBLADET

Belgard (TT)

Fredrik Håkansson och Jens Lundquist är båda klara för kvartsfinal i bordtennis-EM i Belgrad. Däremot är den svenske veteranen Jörgen Persson utslagen.

Håkansson imponerade när han besegrade greken Panagiotis Gionis tämligen enkelt i sin åttondelsfinal med 4–1 i set och är nu klar för sin första kvartsfinal i ett stort mästerskap. Där väntar dansken Michael Maze.

– Jag orkade dra fem-tio loopar i rad, tack vare att jag har tränat bra och har större tålamod på länge, sade Fredrik Håkansson efter segern till svenska bordtennisförbundets hemsida.

Även Jens Lundquist vann sin match med 4–1 i set. Trots en skadad stortå var slovaken Michal Bardon aldrig riktigt nära att rå på svensken.

– Det rinner till så mycket adrenalin när jag spelar att jag glömmer det då. Men efteråt känns det, det gör det, kommenterar han smärtan i tån.

Förhoppningsvis ska skadan inte behöva besvära honom allt för mycket i lördagens kvartsfinal mot den meriterade vitryssen Vladimir Samsonov.

– Lördagen blir en rolig dag. Jag har minus mot Samsonov men jag har slagit honom två gånger.

För Jörgen Persson är dock EM över för den här gången. Den svenske veteranen förlorade sin åttondelsfinal mot världsfyran Timo Boll, Tyskland, med 1–4 i set.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM