Josefin tog silver i natt

Sveriges bordtennishopp föll i finalen – nöjd ändå:

Foto: Bildbyrån
Målsättningen har varit inställd på guld år 2012 i London. Nu var det nära att det kom redan i Peking. Josefin Abrahamsson tog sig till final, föll och får åka hem med en silvermedalj.
SPORTBLADET

PEKING. Sverige har tagit sin femte medalj.

Ett silver.

– Jag är ändå nöjd, målet här var att ta medalj, säger bordtennistjejen Josefin Abrahamsson.

– Målet har hela tiden varit guld i London 2012.

Svenskan hade precis som i går stora svårigheter i första set och förlorade nu med 11-1 mot fransyskan Thu Kamkapomphou, i det andra setet var svenskan med, men förlorade olyckligt med 15-13 och sedan avgjorde fransyskan till sin fördel i det tredje setet, 11-5.

– Det var trist att jag inte fick andra set, då var hon skakad. Men jag hade svårt att hitta fokus i inledningen av matchen, kanske hade jag fortfarande för mycket respekt, säger Josefin till sportbladet.se.

Svenskan förlorade gruppspelsmatchen dem emellan med 3-0 och tidigare har de spelat i olika klasser, fransyskan är världsmästarinna i sin klass 8 och svenskan i klass 9. Men till paralympics har man krympt antalet klasser.

Efter en vilodag i morgon väntar nu lagspel, där Sverige ställer upp i fyra klasser.

– Jag tycker att vi har haft lite missflyt i singelspelet och vi har även lite otur i lottningen till lagspelet eftersom vi möter Kina i två av fyra kvartsfinaler, men våra spelare ser bra ut, säger förbundskapten Roger Edeflod.

Josefin Abrahamsson spelar tillsammans med Marleen Bengtsson-Kovacs, som var tvåa i paralympics för fyra år sedan och vann VM-silver senast.

– Det ska bli jättekul att spela lag och jag ska verkligen njuta av publiken, säger Josefin.

– Ett silver här och kanske kan det bli en bättre medalj där. jag går alltid in för att vinna.