Svenskt brons av Andersson

Tog Sveriges sjätte medalj

SPORTBLADET

PEKING. Sveriges sjätte medalj är ett brons - och Fredrik Andersson är historisk.

– Jag är otroligt nöjd med att ta en medalj tre paralympics i rad, säger han.

Foto: Bildbyrån

28-åringen från Falköping besegrade holländaren Gerhard Last med 3-1 i set och blev därmed den första bordtennisspelaren i sin klass att vinna en medalj i tre paralympics i rad. Detta var hans andra brons och i Aten blev det ett silver.

– Målet var att ta guld, men jag är otroligt nöjd med den här medaljen, att vara trea efter två kineser är fantastiskt bra, säger han.

- Men jag var enormt nervös inför matchen, det är en så fruktansvärd stor skillnad på att vara trea och fyra och dessutom har jag aldrig förlorat mot den killen. Det var första gången i turneringen som jag var nervös och då var det så illa att jag bara skakade.

Det syntes inte när han tog hem första set med 11-9 och andra med 11-7, sedan förlorade han tredje set (6-11) innan han vann det fjärde med 11-9.

– Andra set gick kanske lite för enkelt, jag hann tänka att jag skulle vinna med 3-0 och då är det kört, dessutom ändrade han lite i sin taktik. Men jag lyckades ju i det fjärde.

•Orkar du ladda om till lagtävlingen?

– Det är inga problem. Där möter vi Italien i den första matchen och det ska vi klara, sedan har vi kineserna och med tanke på att det var de två som spelade finalen i singel så blir det fruktansvärt svårt, säger han.

– Vi har kanske fem procents chans att vinna den matchen och måste göra vårt livs match. Men det är klart, kan Linus (Karlsson) och jag spela hem första set så kanske de blir lite nervösa. Men första ska vi slå Italien.

Lagtävlingen inleds natten till lördag.