Spelar dubbel – inför fulla tyskar

Äpplet: ”Kommer att bli roligt”

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
Jan-Ove Waldner och Mikael Appelgren ska spela dubbel.
SPORTBLADET

Jan-Ove Waldner och Mikael Appelgren gör comeback – tillsammans.

I helgen spelar de en ny variant av dubbelspel i samband med en turnering i Tyskland.

– Det är en komisk grej, inget allvarligt. Men det är i Tyskland med 4 000 förfriskade tyskar på läktarna så det kommer att bli roligt, säger Appelgren till Dagens Nyheter.

Det är i samband med Volkswagen Cup i Tyskland som Mikael Appelgren, med bland annat fyra VM-guld i bagaget, och J-O Waldner, OS-guldmedaljör och sexfaldig världsmästare, ställer upp tillsammans i något som kallas ”spectacular pairs”.

Dubbelspelet går ut på att vara så underhållande som möjligt och spelet kommer också att bedömas av en expertpanel som delar ut poäng beroende på underhållande spelet är och hur skickliga spelarna är individuellt.

”4 000 förfriskade tyskar”

– Vi har inte gjort det här förut men vi ska spela i fyra-fem minuter och sedan ska några domare bedöma oss, säger Appelgren som, tillsammans med J-O, ibland spelar pingis som underhållning i samband med olika företagsevent.

Tävlingen i Braunschweig är sanktionerad av det internationella bordtennisförbundet och är, enligt förbundets hemsida, ”särskilt utformad för att vara underhållande”.

Showen har inte någonting med huvudturneringen, där världens åtta bästa på dam- och herrsidan kommer till spel, att göra.

Appelgren tror ändå att det kan bli bra stämning på läktarna.

– Det är en komisk grej, inget allvarligt. Men det är i Tyskland med 4 000 förfriskade tyskar på läktarna så det kommer att bli roligt, säger han till DN.

ARTIKELN HANDLAR OM