Fördel Råå i kamp om bordtennisguld

Foto: BILDBYRÅN
Marie Olsson.
SPORTBLADET

Råå BTK har kopplat grepp om SM-guldet i damernas slutspel i bordtennis efter seger i den första finalen mot Team Mälarenergi med 3–1.

– Det är ny match på fredag. Men vi har ett bra läge, det går inte att förneka, sade Råås tränare Curt Carlsson.

Det är tredje året i rad som Råå möter Team Mälarenergi i final. De två senaste åren har det blivit vinst i två raka matcher för Köpingslaget Mälarenergi. Så även i en semifinal för fyra år sedan.

Förbannelsen är bruten kan man säga efter Råås seger på onsdagskvällen.

Jana Debesova gav Mälarenergi ledningen via seger mot Kajsa Andersson varpå Marie Olsson kvitterade genom vinst över Marie Persson.

Därefter väntade två nyckelmatcher. Nina Vakkila öppnade bäst mot Linda Mernsten och hade ledningen nästan hela matchen. Det blev en riktig rysare på slutbollarna med seger för Linda och hennes Råå med 11–9 i skiljeset.

– Det som jag tror avgjorde var att Linda fortsatte med sina svåra servar medan Nina blev lite försiktigare och väntade på misstag från Linda, sade Curt Carlsson.

I serien var det stenhårt mellan Marie Olsson och Jana Debesova. Den här gången var Marie bara hotad i ett set, men vann ändå säkert i tre raka, vilket innebar 3–1 och vinst till Råå.

Nu har Råå två hemmamatcher på sig att ta sitt första guld sedan 2004.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Bordtennis