Mälarenergi ordnade avgörande rysare

Foto: BILDBYRÅN
Nina Vakkila.
SPORTBLADET

Råå BTK var bara två bollar från SM-guldet i damernas slutspel i bordtennis. Team Mälarenergi lyckades vrida sig ur greppet och vinna den andra finalmatchen med 3-2.

– Det var en rysare och man kan lugnt säga att det är små marginaler som avgör, säger Mälarenergis Nina Vakkila.

Nina var tungan på vågen och hennes vinst mot Linda Mernsten var helt avgörande för matchutgången. I det första mötet vann Linda med 11–9 i skiljeset, nu var det Nina som drog det längsta strået och vann skiljeset med 11–8.

– Alla vet om att vår match är en nyckelmatch. Nu ska vi njuta av den här segern och sedan gäller det att ladda om till måndag, säger Nina Vakkila.

Marie Olsson var bäst av spelarna i finalen. Hon vann båda sina singlar. Dels gav hon Råå ledningen med 1–0 genom en enkel vinst över Marie Persson, dels kvitterade hon till 2–2 via seger över Jana Debesova.

Dubbeln mellan Linda Mernsten och Kajsa Andersson för Råå mot Team Mälarenergis Marie Persson och Nina Vakkila blev så jämn som man kunde tänka sig. I skiljeset fick Mälarenergi den bästa starten och tack vare två kantbollar gick man fram till 5–3. Ändå lyckades Rååtjejerna komma tillbaka och hade som mest 9–6 och var bara två bollar från SM-guld. Närmare än så kom de inte.

– Det är väldigt lite som skiljer oss åt. Det lag som är starkast mentalt och lyckas ladda om bäst kommer att vinna, sade matchvinnaren Nina Vakkila.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Bordtennis