Eslöv tillbaka på SM-tronen i pingis

Foto: PIC-AGENCY
SPORTBLADET

Eslövs AI vann även den andra SM-finalen i bordtennis mot Söderhamns UIF. Visserligen bjöd det regerande mästarlaget på tuffare motstånd hemma men Eslöv är tillbaka på SM-tronen efter vinst med 3–2.

– Det är fantastiskt roligt och det är laget som gjorde det, sade Eslövs tränare Peter Andersson

Hela matchen igenom var det hög stämning och den i fullsatta Idrottshallen i Söderhamn kokade det av intensitet.

Den minskade inte när Sun Jian gav hemmalaget ledningen med 1–0 genom att enkelt avfärda Mattias Översjö i tre raka set. Det var endast i det första som Eslövsspelaren kunde hänga på.

Eslövs försteman Xu Hui utjämnade till 1–1 mot Viktor Brodd.

Därefter kom det som alla betraktade som nyckelmatch. Johan Axelqvist och Jon Persson bjöd på en helt igenom spännande duell, helt i publikens smak. Johan hade tre matchbollar i skilje. Lika många hade Jon Persson, som blev den som till slut lyckades avgöra.

– Det var den viktigaste matchen för oss att vinna om vi ska kunna rubba Eslöv, sade Jon direkt efter mötet med Johan Axelqvist.

Nu räckte det ändå inte för Söderhamn.

Xu Hui, som vunnit sina flesta matcher stort, fick en del bekymmer med Sun Jian. I tredje set hade Söderhamns Sun tre setbollar fram till ledning med 2–1 i set. När han inte lyckades med detta gick luften ur honom och Xu Hui vann enkelt och därmed var matchen utjämnad, 2–2.

I grundserien har Söderhamn vunnit dubbeln båda gångerna över Eslöv. Förhoppningarna var därför stora att Hampus Nordberg och Viktor Brodd skulle kunna vinna och få fram en tredje och avgörande finalmatch.

Mattias Översjö och Johan Axelqvist hade dock andra planer och tog kommandot redan från start. Det var bara i tredje som Söderhamnsparet kunde sätta press på Axelqvist och Översjö. Trots två setbollar emot sig vände Eslövsduon och vann med 12–10 och det blev helt tyst i hallen. Bortsett från de överlyckliga Eslövsspelarnas jubel.

För Eslövs AI är det sjätte gången på sju år som man tar SM-guld, så det är ett gäng segervana herrar som ger sig av mot Skåne.

– Det blir en lätt resa hem och sedan blir det guldfest, avslutade Peter Andersson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Bordtennis