Karlsson hann hitta VM-formen

Foto: TT
Kristian Karlsson.
SPORTBLADET

Kristian Karlsson vann i både singel och dubbel när VM i bordtennis inleddes i Suzhou, Kina.

Matilda Ekholm och Jon Persson är också vidare i singel.

Däremot blev det en tung öppningsdag för Pär Gerell. Utslagen direkt i både singel och dubbel.

Kristian Karlsson har hunnit komma i VM-form efter virussjukdomen som däckade honom för några veckor sedan. Sverigeettan vann lätt singelöppningen över Niagoj Stoyanov, Italien, med 4–0 i set. I dubbel blev det 4–2 mot det rutinerade serbisk-slovenska paret Aleksandar Karakasevic och Bojan Tokic.

– Han gör en kanondag. Imponerande att komma i gång så starkt när det gäller, säger förbundskapten Ulf "Tickan" Carlsson i telefon till TT.

"Hoppats på mer"

Jon Persson vann också klart över sin premiärmotståndare, spanjoren Alvaro Robles.

– I herrsinglarna hade vi hoppats på mer än två vidare av fyra. Men både Kristian och Jon gör det riktigt bra med 4–0-vinster.

Pär Gerell och Mattias Karlsson åkte ut direkt. Värst var det för Pär Gerell, 63:a i världen, som slogs ut av den 188-rankade indiern Sathiyan Gnanasekaran med 1–4 i set. En spelare han slog i februari. Dessutom föll Gerell och Jon Persson i dubbel mot Singaporekineserna Gao Ning och Yang Zi – trots tre matchbollar i skiljeset.

– Det var den snöpliga torsken. De hade 10–7 i sjunde mot ett riktigt bra par, säger Carlsson.

"Synd i dubbeln"

Matilda Ekholm övertygade också. Den 76-rankade svenskan utklassade Luo Anqi, Kanada, i fyra raka set och pressade semifinalseedade Feng Tianwei och Yu Mengyu, Singapore ihop med kroatiskan Lea Rakovac.

– Synd i dubbeln, men Matilda gjorde det bra, inga konstigheter. I singeln får hon nu en koreanska som slog en seedad österrikeskinesiska. Vi vet inte så mycket om henne, men hon måste vara bra.

Matilda Ekholm och Mattias Karlsson var även framme i tredje omgången i mixeddubbel innan det tog stopp.

TT