Bara Ekholm tog sig vidare i VM

Foto: BILDBYRÅN
Matilda Ekholm.
SPORTBLADET

Matilda Ekholm var den enda av svenskarna som överlevde andra omgången i bordtennis-VM i Suzhou, Kina. En taktisk fullträff gav henne en klar 4–1-seger över sydkoreanskan Lee Zion.

På herrsidan är det färdigspelat efter förluster både i singel och dubbel.

Med rätt taktik tog sig Matilda Ekholm vidare till den tredje omgången i singel. Hon drog ner tempot mot den snabbspelande sydkoreanskan Lee Zion och spelade med mycket skruv. Det gav en 4–1-seger.

"Jag hade en perfekt anspänning i matchen och tog rätt beslut och gjorde rätt saker när seten stod och vägde", säger Ekholm till bordtennisförbundets webbplats.

I nästa omgång ställs Ekholm mot Margryta Pesotska, Ukraina.

"Hon är bra men jag brukar alltid få bra med chanser mot henne. Det gäller såklart att ligga på samma höga nivå som idag, sätta lägena och spela taktiskt rätt", säger Ekholm.

Sverigeettan Kristian Karlsson var grymt besviken efter sin 0–4-förlust mot portugisen Joao Monteiro. Han kom i underläge direkt i alla set och kom aldrig in i matchen.

"Jag tänker aldrig spela så dåligt på ett VM igen. Det lovar jag", sade han efter utklassningen.

Jon Persson var nära att stjälpa den 24-rankade sydkoreanen Jung Youngsik, men föll med 3–4 efter 7–11 i skiljeset.

I herrdubbeln spelade Karlsson-duon Kristian och Mattias bra med föll med 1–4 mot Xu Xin och Zhang Jike från Kina, rankade tvåa respektive trea i världen.

TT