Här är Alvarez senaste offer

”Slaget tog tungt, det kändes i hela armen”

1 av 2 | Foto: KRISTER HANSSON
Tungt fall Giovanni Alvarez senaste offer blev belgaren Herve de Cloedt. Alvarez behövde bara drygt en rond på sig innan våldsam vänsterkrok fick slut på matchen i går kväll.
SPORTBLADET

KÖPENHAMN

Giovanni Alvarez belgiske motståndare Herve de Cloedt fick bäras ut på bår.

- Självklart fick jag en otäck känsla i kroppen, säger Giovanni.

Giovannis storebror Fredrik kallades för Sveriges Mike Tyson för sina våldsamma knockoutslag. Lillebror är sex kilo tyngre och slår ännu hårdare. Giovannis karriär som proffsboxare pekar spikrakt uppåt och redan efter sju matcher i bar överkropp är han på tok för bra för att ställas i samma ring som det belgiska slaktoffret i går.

Kunde inte försvara sig

Matchen var i praktiken slut redan när en tung vänsterkrok träffade i början av andra ronden men den fick fortsätta. Med snudd på en katastrof som följd.

Efter knappt två minuters boxning i andra ronden var belgaren totalt utboxad. Helt oförmögen att försvara sig men han stod på benen och domaren lät matchen fortsätta till en ny ännu våldsammare vänsterkrok mot käken slog ut allt medvetande hos de Cloedt.

- Domaren borde nog brutit tidigare men som boxare måste jag fortsätta. Jag måste jobba för att slå ut honom och få ett slut på matchen. Slaget tog tungt. Det kändes i hela armen men det är ingen behaglig situation att stå där och följa vad som händer, säger Giovanni Alvarez.

Oroligt följde han hur domare och läkare la belgaren rätt på ringgolvet i väntan på att båren skulle komma in i ringen.

"Då visste jag att han klarade sig"

- När jag såg att han rörde på ögonen visste jag att han skulle klara sig. Det var oerhört skönt, säger Giovanni.

Hans bror Fredrik slog en fruktansvärd knockout i London 1996 som tvingade engelsmannen Kevin Burton till en veckas sjukhusvistelse. Mindre än en timme efter knocken rapporterades i går från sjukhuset att Herve de Cloedt var helt utom fara.

- Det gladde mig verkligen, säger Giovanni Alvarez vars nästa uppgift blir att sparra med WBA-världsmästaren Virgil Hill inför dennes titelförsvar i Frankrike.

Hill som tänker bli tränare efter sin egen karriär har sett ett gryende världsmästarämne i Giovanni Alvaraez.

- Mitt och Hills samarbete kommer att fortsätta. Ännu har jag inte hunnit sticka över till USA och träna. Men det kommer.

Det är inte heller omöjligt att de stora matcherna kan komma betydligt snabbare än någon kunnat ana för den store talangen.

- Jag är redo. Nu, säger Giovanni Alvarez, 22 år.

Alltid knockout i andra ronden

Stefan Alfelt