Paolo viker ut sig - för jämlikheten

SPORTBLADET

Paolo Roberto vill slå ett slag för jämlikheten.

Därför viker han ut sig.

- Det är så mycket fokusering på kvinnor och utvik. Hela den diskussionen känns förlegad. Lägg krutet på att slåss för lika lön och lika rätt till viktiga maktpositioner i stället, säger riksdagskandidaten.

Foto: KARIN TÖRNBLOM
kände sig för grå Paolo Roberto tycker att debatten om kvinnor som viker ut sig tillhör gårdagen. Själv har han inget emot att ta av sig kläderna framför kameran. "Jag hade blivit alldeles för rumsren på sista tiden, grå och tråkig" säger den svenske boxaren och politikern.

Det är i första numret av nya kändistidningen Spy Bar Edition - som vänder sig till innekrogens VIP-kortmedlemmar, men som även säljs offentligt - som boxaren, och politikern, Paolo Roberto viker ut sig.

Han visar...nästan allt.

Är du nöjd med bilderna?

- Jag kan ju inte se bättre ut...men kanske kunde bilderna ha gjort det, ha, ha.

Varför ställde du upp?

- Jag hade blivit alldeles för rumsren på sista tiden, grå och tråkig. Och så är jag ju en riktig liten slampa. Det här är väl lite galna bilder, men jag är ju lite galen.

Siktar på riksdagen

Budskapet handlar också om jämlikhet.

Socialdemokraten Roberto satsar hårt på att ta sig in i riksdagen vid valet i höst och tar varje tillfälle att slåss för de frågor han brinner för.

- Det sägs ju att män bara tittar på kvinnor som objekt, och så fort någon kvinna viker ut sig i någon tidning blir det ett herrans liv. Det vinner ingen på. Hela den debatten är gårdag.

- Ska vi få till en förändring måste diskussionen koncentreras på att slåss för rätt saker, i stället för att stånga sig blodig över tjafs. Lika lön, och lika rätt till maktpositioner - där borde fokus ligga, säger Paolo Roberto.

Hoppas på en titelmatch

Hur går din personvalskampanj? Robinson-Jan Emanuel har backning i miljonklassen, men vi skrev nyligen att du tar tunnelbanan ut till förorterna?

- Ja, jag pröjsar kortet själv. Det finns inga pengar bakom mig - jag jobbar och boxas för att dra in cash. Men jag försöker att komma ut till ungdomarna i förorterna så mycket som möjligt för att snacka om deras problem.

Samtidigt går boxningssatsningen vidare.

En match mot mexikanen "El Ciclone" Valdef är planerad till den 27 juni, vid en gala i Rom.

- Vinner jag där borde det vara möjligt att nå en Europatitel-fight i EBU.

...okej, Paolo. Förresten - hur har kändis-eliten tagit emot bilderna då?

- Vem bryr sig? Jag kör mitt race... så får vi se vem som vinner.

Anders Burström