Lillebrorsan vann igen: Jag är bara ett lamm

SPORTBLADET

HOLBÄCK

När brorsan Fredrik slutat och Armand Krajnc förmodligen också lägger handskarna på hyllan faller plötsligt ansvaret tungt på Giovanni Alvarez unga axlar att blli svensk proffsboxnings nya stora stjärna.

- Jag? Jag är ju fortfarande bara ett lamm.

Foto: BILDBYRÅN
Giovanni Alvarez vann på knock.

Lamm är små, ulliga och mjuka och slår inte så hårt som Giovanni gör. Amerikanen Tucker Lambert fick smaka på en höger som skickade honom i golvet och sen på en ännu hårdare vänster med samma resultat. Sen bröt domaren.

Tionde raka segern som proffs. Den här gången mot en motståndare som försökte varenda tänkbart trick och ett par till.

- Han drog ner mitt huvud med en hand i nacken och sen knäade han mig i magen. Jag har aldrig varit med om någonting liknande. Domaren såg ingenting och jag blev förbannad, säger Giovanni Alvarez.

Så förbannad att han drog till amerikanen med ett par tunga smällar och sen var det över.

Semakala poängvann

Tonton Semakala debuterade på nordisk mark med att besegra amerikanen Earl Allen på poäng.

- Jag vill boxas närmare mitt hem i Stockholm men jag kommer fortfarande att sparra och träna i New York, säger Tonton som har 14 raka segrar som proffs.

Inför den här matchen hade han bara tränat i två och en halv vecka och det var nästan tre månader sen han boxades senast. Men Tonton Semakala visade upp kvaliteter som nog kan få Stall Palle intresserat för en fortsättning. Även om den riktiga tajmingen och knockoutslaget saknades.

Stefan Alfelt