Hem till Robyn

Världsmästaren flyttade in till popstjärnan - och fick hjälp med VM-träningen

1 av 2 | Foto: henry lundholm
boxningsstjärna Namn: Frida Wallberg. Ålder: 19. Bor: Delar lägenhet med Robyn i Stockholm. Meriter: Fyra SM-guld, ett VM-guld. Aktuell: Ska försvara sitt VM-guld i turkiska Antalya.
SPORTBLADET

När andra boxare hoppar hopprep tränar Frida Wallberg,19, med ett popsnöre. Inför VM har hon fått sällskap i joggingspåret av Robyn.

- Jag hyr ett rum av henne och hon brukar följa med ut och springa ibland, säger Sveriges hetaste boxningstjej.

Micael Bindefeld får numera skicka dubbla inbjudningskort till lägenheten i Liljeholmen. Popstjärnan Robyn, 23, har fått sällskap av en tjej som gör succé såväl i som utanför boxningsringen.

- Vi har samma agent (Alex Strehl), det är han som såg till att jag kunde hyra ett rum av Robyn. Jag trivs bra i Stockholm och det är kul att bo tillsammans med henne. Några gånger har vi gått på samma fester men oftast går vi bara om varandra i lägenheten, säger Frida Wallberg.

Svårt med sponsorer

Just nu satsar Frida Wallberg all tid på boxningen. Men i längden håller det inte ekonomiskt.

- Jag behöver fler sponsorer men det är inte lätt att få tag på dem. Förhoppningsvis går det bättre om jag tar ett nytt VM-guld.

Ett annat lyft kan komma i februari. Då kommer bilder på Wallberg ligga på tidningdiskarna världen över.

Nyligen agerade 19-åringen, som tidigare i år utsågs till Sveriges tredje sexigaste tjej av tidningen Café, fotomodell för den amerikanska tidningen Vanity Fair.

- Allt runt fotograferingen var jättekul. Det blir ett stort bildreportage med tuffa bilder på mig i gammal klassisk boxningsmiljö.

Överkörd av fyrhjuling

Det har hänt mycket sedan Frida Wallberg i december förra året korades till världsmästare i Scranton, Pennsylvania.

Först flyttade hon från föräldrahemmet i Åtvidaberg till Göteborg.

Några månader senare lockade Alex Strehl henne till Stockholm och sedan...

- ...blev jag överkörd av en fyrhjuling, en stor arbetsmotorcykel. Det var jag själv som körde hemma i Åtvidaberg, jag ramlade av och fick den över mig.

Två kotor i ryggen förflyttades i samband olyckan som inträffade strax före midsommar.

- Jag kunde inte träna ordentligt och gick upp ett par kilo . Men jag tycker inte att det påverkat mina förberedelser allt för mycket.

I dag reser 60 kilo Wallberg till VM-orten Antalya. Med guld i sikte.

- Tidigare kunde jag känna en respekt som övergick i rädsla när jag gick upp i ringen. Så är det inte längre. Jag reser till Turkiet för att försvara mitt guld, säger Frida Wallberg.

Martin Fransson