Wallbergs smala olycka

Bytte viktklass i VM - ut direkt: Otroligt tungt

SPORTBLADET

VM i boxning för damer påbörjades i går i Turkiet.

Regerande världsmästarinnan Frida Wallberg åkte ur redan efter första matchen.

- Det känns otroligt tungt just nu, suckar hon.

Foto: HENRY LUNDHOLM
Frida Wallberg får lämna VM i Turkiet redan efter första omgången.

19-åriga Frida Wallberg kom till VM som regerande världsmästare i 63,5 kg. Hon hade bytt viktklass till 60 kg och skulle därmed slippa möta ärkerivalen Myriam Lamare från Frankrike.

Men redan efter den första matchen är VM över för Wallberg. Hon boxades inte på topp och förlorade mot polskan Anna Kasprzak.

- Hon var svår och jag kom inte in i hennes boxning. Jag kunde ha gjort mer i första och andra ronden, sen var det för sent.

"Inte min dag"

- Det var inte min dag helt enkelt. Men man måste kunna ta förluster. Nu är det SM i december och EM i april att se fram emot, sa Frida Wallberg.

Wallberg är bara en av två regerande svenska världsmästare i Turkiet. Anna Laurell, som inte har förlorat sen april 2001, ska försvara sitt guld i 75 kilosklassen.

Första matchen i kväll.

Debutanten Maria Nilsson boxas också i kväll i 57 kilosklassen. Den sista svenskan i truppen är veteranen Katrin Enoksson som vann sin inledande match mot algeriskan Arbia Kousi på RSC i andra ronden i går.

Fyra totalt i fjol

Sverige var det första landet i världen att sanktionera damboxning från boxningsförbundet, och 1994 hölls SM för första gången. Sverige kom fyra i poängligan i förra årets VM i USA.

...men det finns flera guldhopp kvar

Johanna Garå