”Det var ju inte jag som var i ringen”

Armand Krajnc vill gå minst en titelmatch till

SPORTBLADET

MALMÖ

Armand Krajnc vet fortfarande inte vad som egentligen hände lördagen 14 september i Braunschweig.

– Av misstag stoppade jag in videobandet med matchen i förra veckan. Jag har inte velat se den igen och fick en chock. Det var ju inte jag, boxaren Armand Krajnc, som var i ringen.

Han var passiv mot ryssen Sergej Tatevosjan. Av den explosivitet som Krajnc normalt visar upp när han boxas syntes ingenting.

– Jag mådde dåligt av att se mig själv. Se hur illa jag boxades. Jag boxades ju inte ens.

Inte helhjärtad

Anledningen till att han boxades så illa är inte speciellt svår att lista ut. Armand var inte helhjärtat inställd på att prestera sitt bästa.

Till skillnad mot hans första förlust – i VM-matchen mot Harry Simon - hade Armand inför comebacken tio veckor med hård träning bakom sig. Paradoxalt nog var det denna bättre träning som sänkte honom.

– Jag är inte längre en 18-åring som kan brinna varje minut under långa träningsläger. Alla som jobbar utomlands i längre perioder vet hur mycket man saknar sin familj och hur jobbigt livet då känns.

Nu har han samlat ihop sig under två månader hemma i Malmö tillsammans med sambon Maria Randowo och deras dotter Maja.

– Gissa om jag funderat mycket. På vad som hände och på vad jag ska göra i framtiden. Men jag vet nu att jag inte vill sluta på det här viset med en så dålig match. Jag vill gå åtminstone en titelmatch till, säger Armand Krajnc.

Läkarna har inga teorier om varför Krajnc hamnade på sjukhus med blödningar som tryckte på hjärnan efter förra matchen.

– När jag nu har sett videon har det bekräftat vad jag vetat hela tiden. Att det i matchen inte förekommer något slag som skulle kunna skada mig, säger Krajnc.

Ska förhandla

Om någon vecka ska Amrand Krajnc åka ner till Hamburg för att förhandla om fortsättningen med sitt tyska stall Universum. Han kommer att kräva bra betalt och han tror att det blir fler matcher.

– Klart att det kanske kommer att kännas underligt att börja träna och gå match igen. Känns det inte bra slutar jag direkt. That’s it. Men jag ska visa igen att jag är bra, säger Amrand Krajnc.

Stefan Alfelt