- Just nu är jag störst

Nästa match - då kan Paolo bli världsmästare

1 av 2 | Foto: DANIEL ERIKSSON/TIDNINGEN ÅLAND
KUNGEN AV ÅLAND Segern var i går Paolo Robertos 27:e och den förlänger en proffskarriär som varit i fara om han förlorat på Åland. Nu drömmer han om en stormatch - i Las Vegas. "Jag blir topp-tio-rankad nu", säger han.
SPORTBLADET

MARIEHAMN

I natt blev kungen av kungsan kung av Åland.

- Just nu är jag det, det är inget tvivel om den saken, säger Paolo Roberto.

Väsbys store son höll hårt i det gröna mästarbälte som visade att han är ny innehavare av WBC:s internationella titel. Men den titeln är bara början på nystarten av Paolos karriär - nu vill han boxas om ett "riktigt" mästarbälte - WBC:s världsmästartitel.

- Förhoppningsvis går jag nästa match mot Vernon Forrest, WBC-världsmästaren, jag är ju topprankad inom WBC nu, säger Paolo Roberto.

Dags för en ny match på Åland?

- Nej, Forrest rör sig inte utanför Las Vegas, men jag vill gärna komma tillbaka till Åland för en ny storfajt, gärna redan till sommaren.

Paolo älskad av alla

Kung Paolo älskar sitt Åland och ålänningarna älskar honom. Baltichallen i Mariehamn kokade av förväntningar när Paolo Roberto gjorde entré som gladiator. Och 33-åringen var lika taggad som han såg ut. Under den argentinska nationalsången skuggboxades Paolo som om matchen redan hade börjat.

Första ronden satte igång blev det än värre - två gånger golvades Raul Eduardo Bejarano.

- Ja, jag trodde det var över då, vem klättrar upp från backen två gånger på det sättet.

Men Bajarano reste sig och bjöd upp till en riktig fajt. En som uppskattade den var den före detta WBO-mästaren Armand Krajnc som såg matchen från ringside.

- Det var väldigt underhållande att se. Det var väl ingen supertekninsk uppgörelse, argentinaren var en slugger och Paolo är ju lite av en slugger själv. Fy faan vad sugen man blir när man sitter där, det var lite Lübeckkänsla över den här matchen med mycket svenskar på plats.

Publiken njöt. Liksom Paolo.

- Det var en riktigt publikfriande match med blod och nedslagningar - vad mer kan man begära? säger den nye mästaren.

När att slås ut

Det var Paolo som blödde. En träff i sjätte ronden öppnade ett sår mellan ögonen. Och han var faktiskt också nära att bli nedslagen - de sista ronderna var Paolo Roberto riktigt, riktigt trött. En träff från Bejarano kastade honom i tionde ronden mot repen. Roberto var tvungen att koppla ett brottargrepp på argentinaren för att inte gå omkull.

- Men det var inte så farligt, jag kände att jag ledde så klart på poäng att jag hade råd att offra en rond.

Paolo stod. Och som han gjorde det. Först efter det att ringdomaren höjt hans hand som segrare sjönk han ner på golvet - med armarna över huvudet.

Därefter gick han en efter en igenom de fyra ringhörnorna och skrek ut sin glädje.

- I"m back, I"m back, vrålade Paolo mot publiken i Baltichallen.

Och får han som han vill kommer han tillbaka i sommar - för att försvara kronan i sitt nya kungarike.

Matchen mot Bejarano rond för rond - samtliga domare gav Paolo segern

Martin Fransson