”Mailbomba ministrarna”

Paolo Roberto chattade med Aftonbladets läsare om proffsboxning

SPORTBLADET

Först vann Paolo Roberto på Åland.

Sedan sa Mona Sahlin att hon kan tänka sig proffsboxning i Sverige.

I går chattade Aftonbladets läsare med Roberto och han fick svara på många frågor, bland annat om riskerna med att boxas.

Foto: Peter Kjellerås
Frågorna var många till Paolo Roberto.

LaijaN säger: Hur känner man sig efter en tuff match, t.ex. som den sista nu mot argentinaren? Grattis får jag väll också säga!!

Paolo Roberto säger: Klart att det känns i kroppen. Men när man vunnit är smärtan förknippat till något positivt, det är bra smärta. Tack så mycket.

Arv säger: Först så tycker jag att det var en bra bra match. Sedan undrar jag hur ser du ser på skaderisken när det gäller boxning. Tänker du på den? Är du inte rädd att sluta som en del gamla boxare med sluddrigt tal osv?

Paolo Roberto säger: Jag är inte ett dugg orolig, jag är medveten om att det finns en skaderisk. Jag har inte träffat några svenska boxare som är sluddriga, i Sverige har det inte funnits något dödsfall någonsin inom proffsboxningen.

Janozh säger: Ciao, Paulo. Grym figth! Hur nära var du egentligen att bli knockad i 7:e eller 8:e ronden?

Paolo Roberto säger: I tionde ronden var jag illa ute. Det såg värre ut än det var, när jag försökte hålla honom om midjan så puttade han mig.

magnus wilandh säger: Hej Paolo, grattis till segern!

Går du regelbundet på hjärnröntgen efter dina matcher?

Tar du den medicinska expertisens varningar om risker med skallskador på allvar?

Paolo Roberto säger: Jag boxas på finsk licens och vi har väldigt håra regler. Vi måste EEG, EKG, skivröntgen av hjärnan, lugnröntgen, full läkarundersökning före och under match och ett aids-test. Så det är full kontroll.

jox säger: Vill bara gratulera. Starkt jobbat! Du visade att hjärta räcker till det mesta. Hoppas du fortsätter.

Paolo Roberto säger: Tackar och bockar så mycket.

Raoulito säger: Först och främst grattis! Och en eloge att du som offentlig person och boxare kämpar för att proffsboxning ska tillåtas i Sverige! Jag undrar om du skulle kunna tänka dig gå en ny match mot Armnand i ett isåfall garanterat fullsatt Globen (om proffsboxningen tillåts i Sverige)?

Paolo Roberto säger: Just nu så känns det som att jag gått ned två viktklasser och han gått upp så är det lite för stor skillnad. Jag vill göra ett seriöst försök i min viktklass, sedan får vi se.

perra säger: Vad kan allmänheten göra för att påverka förbudet mot proffsboxning?

Paolo Roberto säger: Skriv till de ministrar som är emot. Alla har mailadresser. Mailbomba dem.

Weidon säger: Hej Paolo, grattis till segern en riktig fighter vinst, ville bara säga att jag håller med dig till fullo ang förbudet av proffsboxning, skulle detta förlegade regelverk få vara kvar så hävdar jag att hockeyn borde förbjudas med, stå på dig. PS röstade på dig till Riksdagen.

Paolo Roberto säger: Tackar så mycket för rösten och jag lovar att fortsätta att inte bara fightas i ringen utan även utanför mot hyckleriet.

Proll säger: Hur stor chans tror du att du skulle ha mot Mike Tyson?

Paolo Roberto säger: Jag tror ingen welterviktare i världen skulle ha en chans mot honom. Det är för många kilo emellan.

Ässet säger: Skulle du rekommendera föräldrar att låta barnen börja boxas?

Paolo Roberto säger: Vi har ungdomsboxning på vår klubb, Starfights, och jag tycker att det är en jättebra sport för ungdomar. Man får lära sig moral, etik, kampvilja. Är man riktigt ung sparrar man inte.

Zack säger: Hur lång tid tar det inna din kropp är återställd efter en match som denna?

Paolo Roberto säger: Tar några veckor. Men svullnaden har börjat gå ned nu. Men det tar ytterligare någon dag innan jag vågar visa mig för mamma.

niklas765 säger: först och främst grattis! Vad låg prispengen på i din senast fight?

Paolo Roberto säger: (skratt) Det var inte alls i storfightklass, här var det viktigare att komma upp på världsrankingen. Inte i nivå med blodet kan jag säga.

Mia säger: Hur gammal var du när du började boxas?

Paolo Roberto säger: Jag var väldigt gammal, 24 år. Så jag gjorde en sen boxningsdebut. Jag höll på med asiatiska kampsporter innan.

Geiverzdesign säger: Jag vill först säga grattis till en mycket lyckad match och ställa en liten fråga. När kan man låta barnen börja boxas på klubb?

Paolo Roberto säger: Hos oss kan de börja när de är sju år, men då är det ingen sparring utan teknikträning. Men min brorson boxas redan och han är två år.

John L Sullivan säger: Tränar du som Rocky, springer i trappor, släpar timmer mm?

Paolo Roberto säger: Jag springer faktiskt i trappor. Jag vet inte riktigt hur Rocky tränade, det var ju mycket film. Men det är hård träning framför allt, jag tränar tolv pass i veckan.

GO PAOLO!!! säger: Vad är du rankad i Europa/världen? Tack för en härlig underhållning?

Paolo Roberto säger: Jag vet inte hur jag är rankad i den här matchen i weltervikt. Jag vet att jag kommer att bli rankad trea i världen i WBC.

Du är nr.1 säger: Om man blickar framåt, vad händer härnäst?

Paolo Roberto säger: Jag tror att jag får vänta ett halvår till en storfight. En mellanmatch och efter det en storfight.

Marcal säger: Vem är din boxningsidol?

Paolo Roberto säger: Muhammad Ali är absolut min idol som person. Framför allt för att han var en stor boxare och politisk engagerad.

Amanda säger: bor alla i din familj i Italien?

Paolo Roberto säger: Nej, min familj bror och mamma och pappa bor i Sverige. Och jag har kusiner här också, men större delen av min familj bor i Italien.

Ingemar säger: Hej Paolo!

En liten fråga! Jag såg några nyhetsbilder från matchen härom dagen och funderade på om Du boxades i Kilt möjligen eller om det var helt speciella shorts.

Paolo Roberto säger: Det är en kilt, min mormor var från Skottland.

Fie säger: Grattis till segern snygging....Hur går det på kärleksfronten??

Paolo Roberto säger: Tack så mycket. Det går väldigt bra, jag är nyförlovad.

Zack säger: Hur ser du på den svenska återväxten inom proffsboxning?

Paolo Roberto säger: Det finns en del killar som är på gång upp i storfighter. Isam Khalil är en av dem.

gauss säger: Hur känns det att få en höger rakt i ansiktet, gör det inte förb-nnat ont?

Paolo Roberto säger: Vad tror du?

Levin säger: E det sant att du var en av sveriges farligaste ungdomar? Hur blev du det?

Paolo Roberto säger: Hamnade i fel gäng när jag var ung. Det är lätt att hamna fel och att det går riktigt åt helvete och det höll det på att göra för mig.

Tyson säger: hur mycket tar du i bänkpress?

Paolo Roberto säger: Jag använder inte det i min träning, så jag vet faktiskt inte det.

JonasK säger: Hej Paolo, jag såg dej i matchen och du var jättebra. Jag är ingen erfaren boxare men jag undrar varför ni slutar slå när ni väl fått in en träff på den andre och han är i gungning? Du gjorde det i din match och det resulterade i ännu en golvning. Bra gjort din bästa match på länge!!! Grattis till segern och bältet!

Paolo Roberto säger: Det tror jag inte att jag gjorde, i såna fall gjorde jag fel.

Ahmed Keza säger: vad är roligast, tv (fear factor m.m) eller boxning?

Paolo Roberto säger: Boxning slår allt.

Zack säger: Det är flest boxare i Sverige med invandrarbakgrund, är svenska temperamentet för klent?

Paolo Roberto säger: Nej, det stämmer inte. Sverige har varit en stor boxningsnation och Ingemar Johansson är en av tre européer som varit världsmästare i tungvikt och det får vi aldrig glömma.

Beezer säger: Har du några planer på att återuppta din filmkarriär?

Paolo Roberto säger: Vet inte om jag är någon större skådespelare men frågar någon ska jag väl göra film igen.

hoho säger: Hur ser du på thaiboxning och Ultimate Fighting.. borde dem också bli tillåtna? Sport som sport, hobby som hobby.

Paolo Roberto säger: De är tillåtna i Sverige.

Levin säger: Jag har också hamnat lite snett. Jag skulle vilja börja på boxning. Har din klubb en hemsida?

Paolo Roberto säger: Nej, vi har ingen hemsida men adressen är Östgötagatan 11 B och du är välkommen.