Stortalang spårlöst försvunnen

19-årig landslagsboxare har inte setts till på två veckor

SPORTBLADET

På måndag skulle Modo Sallah boxas för Sverige mot Grekland i Stockholm.

Men 19-åringen har inte setts till på två veckor.

- Jag börjar bli orolig, säger hans tränare Harry Jansson.

Foto: SCANPIX
Landslagsmannen Modo Sallah.

Modo Sallah är en stor talang inom svensk boxning. Hans tränare i Dalen BK, Harry Jansson, menar att ingen rår på honom i Sverige. Men nu är han försvunnen.

- Vi skiljdes åt vid tunnelbanestationen för två veckor sedan och jag har inte hört av honom sedan dess. Jag har skickat SMS och ringt 2-3 gånger om dagen utan att få tag på honom. Jag får inte heller tag på någon i hans familj. Det kanske bara är ungdomligt oförstånd men det är klart att man blir fundersam och orolig, säger han.

Femma i junior-VM

Jansson har tränat Sallah i sju år och han menar att boxning är allt för hans adept. Han blev femma i junior-VM på Kuba förra året och är ett framtidsnamn inom svensk boxning.

Sallah var väl medveten om landskampen på Nalen på måndag och han hade den senaste tiden skött sin träning bra. Till sommaren skulle de åka till USA för att provträna på proffsläger men nu är det oklart vad som händer.

"Haft det struligt"

- Modo har haft det lite struligt privat den senaste tiden och hans familj ska flytta tillbaka till Gambia. Det senaste budet jag hörde av en av hans polare var att han var i Göteborg och hälsade på en släkting. Men vad vet jag? Jag har gjort allt jag kan, säger han uppgivet.

Johanna Garå