”Det får inte sluta som det gjorde sist”

I kväll är det bara seger som gäller för Armand Krajnc

SPORTBLADET

MAGDEBURG.

För åtta månader sen hade kvällens match mot portugisen Eliseo Nogueira varit en vanlig dag på jobbet för Armand Krajnc.

Nu kan den bli sista dagen som professionell boxare.

– Det är en speciell match. Men det får inte sluta som det gjorde i Braunschweig, säger Krajnc.

Lördagen 14 september förra året var Armands förra comeback. Han hade förlorat sin WBO-världsmästartitel i mellanvikt till klassboxaren Harry Simon.

Sergey Tatevosyan skulle bli en lagom omstart, ett mellanmål på vägen tillbaka till de stora titelmatcherna.

Premiär-knockad

Armand Krajnc knockades för första gången i sitt liv. Fick två blödningar som tryckte mot hjärnan och fick ligga på tyskt sjukhus i en en vecka för observation.

Hans tyska stall Universum ville att han skulle sluta boxas men Armand Krajnc har oftast tänkt annorlunda under de åtta tunga månader som har runnit iväg.

Inte tänkt på att sluta

– Jag har faktiskt inte tänkt särskilt mycket på att lägga av med boxningen under de här månaderna.

– Tvärtom har jag blivit allt mer säker på att jag vill komma tillbaka till titelmatcherna igen.

Han fyller 30 år i sommar. Det magiska datumet som han så många gånger tidigare under sin karriär sagt skulle vara slutet på karriären.

”Nära en titelmatch”

Då skulle han ha vunnit titlarna som gett ett bra sparkapital på banken men nu måste han förmodligen förlänga karriären med några år till för att uppnå de målen.

– Jag vet att jag kan vara nära en titelmatch ganska snabbt igen bara jag vinner mot Nogueira. Jag vill visa alla vad jag verkligen kan.

Eliseo Nogueira, 36, har en klar minusstatistik (13 vunna på 41 matcher) men är inte ofarlig.

– Jag tittar bara på hans senaste matcher. Poängförluster mot Jean Paul Mendy och Frédéric Esther i en tiorondare och en sexrondare. Han stod tiden ut mot två bra motståndare. Det är det enda jag bryr mig om. Allt tidigare är historia, säger Armand Krajnc.

Noguiera bryr sig inte

Nogueira är inte det minsta imponerad av sin motståndare Armand Krajnc.

– Jag vet ingenting annat om honom än det som står att läsa i hans matchlista. Jag har aldrig sett honom boxas och jag bryr mig inte ett dugg om det, säger Eliseo Nogueira som bor i franska Toulouse.

Har bara två förluster

Stefan Alfelt