”Jag ser mig själv som en mästare”

Krajnc vann på poäng i natt - men vägen till ny titel är lång

SPORTBLADET

MAGDEBURG

Armand Krajnc vann i natt på poäng och slog knock på minnena från förlusten i september då han hamnade på sjukhus.

- Jag behövde den här segern. Det låter kaxigt men jag ser mig själv fortfarande som en världsmästare. Jag ska bli oslagbar.

Foto: ROBIN NORDLUND/bildbyrån
poängvinnare Armand Krajnc är en vinnare i ringen. Efter debaclet i höstas vann svensken i natt den viktiga matchen mot portugisen Eliseo Nogueira på poäng. "När jag får tillbaka mina slagserier blir jag oslagbar", säger Krajnc.

Armand Krajnc fick alla domarrösterna mot portugisen Eliseo Nogueira i en så gott som helt jämn match där väldigt lite hände i ringen.

Portugisen är en känd så kallad journeyman - en duglig yrkesman som åker runt för att förlora mot boxare på väg uppåt. För Krajnc var en sån motståndare kanske tuffast tänkbara med minnena från förlusten i Braunschweig kvar i skallen.

"Skönt att vinna"

- Jag tycker inte att jag har tänkt en enda gång på den matchen under uppladdningen, men undermedvetet har den säkert suttit i skallen på mig, säger Krajnc.

När portugisen under matchen sent i går kväll kröp ihop och gjorde sig omöjlig att träffa blev också Krajnc passiv. Det blev till och med så att Nogueira fick ta initiativ och först då visade svensken sin klass med bra defensiv och kontraattacker.

- Det var skönt att vinna men skönast var att få gå åtta ronder. Jag har gått upp en viktklass och slagen tog mycket tyngre.

Den 14 september i fjol förlorade han på teknisk knockout mot okände ryssen Sergey Tatevosyan. Krajnc fick två blödningar intill hjärnan och låg på sjukhus en vecka.

Nu är han friskförklarad men förlusten blev katastrofal för hans karriär.

Harry Simon har inte boxats sen han slog Armand Krajnc i Köpenhamn och tog över världsmästartiteln i mellanvikt för WBO. Han kommer att bli fråntagen titeln då han inte gått någon titelmatch.

"Ni ska få se"

Hade Armand Krajnc inte förlorat mot ryssen hade det varit naturligt att låta honom gå en match om den då vakanta titeln.

Nu får Armand en längre väg till stora matcher igen.

- Jag måste bara få tillbaka mina slagserier och attackvilja. När jag får det blir jag oslagbar, säger Armand Krajnc.

Även om matchen mot Nogueira inte direkt imponerande på den galaklädda publiken i hotell Maritims lyxiga miljö så var den en av hans viktigaste i karriären.

Han är en vinnare igen.

Och, framför allt, han har fått tillbaka suget.

- Svenska folket ska få se vad jag kan. Att jag är bäst i världen.

Stefan Alfelt