Järnnäven regerar i en värld utan toppboxare

SPORTBLADET

Doktor Järnnäve regerar i boxningsvärlden.

Men bara på lånad tid.

Jag har svårt att se Vitalij Klitjko som världens bäste tungviktare.

Han är grymt stor och han slår fruktansvärt hårt. Det räcker inte.

Klitjko har mött många med väldigt fina rekordlistor men har egentligen bara mött Lennox Lewis och Chris Byrd som världsklassmotståndare i det absoluta toppskikt som varit minimalt länge nu.

Efter Mike Tyson har vi haft Lennox Lewis.

Resten av världens tungviktsboxare har varit mer överreklamerade namn än stora boxare.

Roy Jones Jr gick upp och tog WBA:s tungviktstitel men bör nog hålla sig i en lite lättare klass där han är världens bäste alla kategorier.

Vitalij Klitjko vill nu antingen få revansch mot Lennox Lewis eller en fight mot barndomsidolen Mike Tyson.

För att Lewis ska avbryta sitt behagliga sus och dus-liv krävs nog åtminstone en garanterad miljard. Frågan är om ens det räcker för att han ska ta på sig handskarna igen. Jag tror inte det räcker. Lewis har inte mer att bevisa men väl pengar för ett liv i lyx tills liemannen får in ett fatalt slag under bältet.

Tyson ställer upp. Han är i desperat behov av pengar. Med tanke på de färglösa aktörer i övrigt som är naturliga utmanare skulle det inte förvåna mig om en sån match verkligen blir av. Proffsboxning är en totalt hänsynslös business där man fullständigt skiter i vilka demoner som sliter sönder Tyson inombords när det finns kulor att tjäna.

Tyson kan till och med för en gångs skull få lite sympatier i en sån match eftersom jänkarnas rysshat långt ifrån lämnat alla amerikaners hjärnor.

För lite drygt två veckor sen knockades Vitalijs lillebror Vladimir av Lamon Brewster men den matchen är inte riktigt avgjord än.

Tyskarna hävdar att amerikanerna drogade Vladimir via det vatten han fick att dricka under matchen i Las Vegas. Normalt använder man eget medhavt vatten men den här gången tvingades Klitjko att dricka arrangörernas.

Provsvar på tagna urinprov ges nästa vecka.

Ges Stall Universum rätt i sina konspirationsteorier kanske det blir så att bröderna Klitjko kan kalla sig etta och tvåa i världen.