Scott och Lillen får 50 000 för en match

”Jag tror inte de har råd att tacka nej”

SPORTBLADET

I går utmanade Anders ”Lillen” Eklund förre världsmästaren George Scott på en boxningsmatch.

Här är mannen som vill ordna fajten, och erbjuder boxarna 50 000 kronor var för besväret.

– Nu är det upp till killarna att stå för sina ord, säger Tommy Hillborg.

Foto: Gustav Mårtensson
playboy Helst i Eriksdalshallen men annars i Mariehamn eller Köpenhamn. Så vill den ”galne playboyen” Tommy Hillborg ordna matchen mellan Lillen Eklund och George Scott.

Det började i söndags när Sportbladet avslöjade att den förre EM-mästaren Anders ”Lillen” Eklund och förre världsmästaren George Scott bråkat på en krog i Örebro, med Scott som överraskande ”segrare”.

– Scott är en fjant. Vill han så kan vi göra upp i ringen, sa ”Lillen” i gårdagens Sportbladet.

Galen playboy

Tommy Hillborg, som beskriver sig själv som en ”galen playboy som gillar att resa runt i världen” läste det, och vill nu ordna den saken.

– Det allra bästa hade varit om matchen kunde få amatörstatus, så att den kan gå i Eriksdalshallen här i Stockholm. Men annars får den gå i Mariehamn eller Köpenhamn, säger han.

Men tror du verkligen att de ställer upp?

– 50 000 för en match är bra betalt, jag tror inte att de har råd att tacka nej. ”Lillen” väger 30 kilo mer än Scott, han är feg om han säger nej. George känner jag, han kommer säga ja.

Boxarna själva verkar dock inte överdrivet intresserade.

Löjligt

– Det var det löjligaste jag hört. Det finns ju regler i boxning, en tungviktare som jag kan inte möta en liten plutt som Scott. Vet du hur det skulle gå? En sån här match är naturligtvis inget jag ställer upp på, säger Eklund.

Scott suckar när han får höra om Hillborgs förslag.

– Har han inget bättre för sig, Tommy? Jag är inte ett dugg intresserad av en sån här match, eller av hans pengar. Jag har bättre saker för mig.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM