– Ringholm är en Barbapapa

1 av 2 | Foto: Urban Andersson
"ologiskt" I morgon kommer svenska proffsboxarna Zoltan Sarossy och George Scott att mötas i Sverige. Men eftersom proffsboxning är förbjuden i Sverige kommer de att mötas i kickboxning.
SPORTBLADET

Kära Barba Brezjnev

Den 21 maj så möts för första gången på 36 år två svenska proffsboxare, i en svensk ring, på svensk mark. Det är George Scott, Sveriges kanske mest framgångsrike boxare sedan Ingmar Johansson, som möter en annan svensk proffsboxare Zoltan Sarossy. Men som alla säkert vet så är proffsboxning förbjuden i Sverige sedan den 1 januari 1970. Förvirrande? Javisst! De båda proffsboxarna ska nämligen mötas i en kickboxningsmatch på en gala i Globen. Reglerna är så gott som identiska med proffsboxning men förutom att boxas får man även sparka med full kraft mot kropp och huvud. Logiskt? Nja"

Livsfarligt enligt Ringholm

Proffsboxning är bara förbjuden i de fyra kommunistdiktaturerna Sverige, Cuba, Nordkorea och Norge. I Afghanistan var det förbjudet tills talibanerna störtades. Boxningens motståndare med

Barbapapan Bosse Brezjnev Ringholm i spetsen hävdar att boxning är fullkomligt livsfarligt. Och om det skulle tillåtas igen så skulle Sverige om några år vara full av sluddrande och dreglande före detta proffs som irrar runt på gator och torg som förvirrade grönsaker.

Ingen svensk boxare har dött

Proffsboxning är mycket riktigt en farlig sport men hur farlig är den egentligen?

Tar man sig en titt på fakta och inte på skräckpropaganda så dog inte en enda svensk boxare på svensk mark under de år som den pugilistiska konsten var tillåten från början av 1900-talet till 1970 då proffsboxningen förbjöds.

Faktum är att betydligt farligare sporter är tillåtna i Sverige. Men när man lägger fram de här argumenten för mysmaffian så får man alltid höra att boxning går ut på att skada sin motståndare. Ja, det är klart som fan att boxning går ut på att sända sin motståndare till drömmarnas värld. Men det kan ju inte vara förbjudet för att några mjukisfascister vill att vi ska springa runt med blommor i håret och kramas och bara vara vänner.

Det enda förbudet leder till är att hindra svenska boxare från att få svensk läkarvård och att boxas under ett svenskt proffsboxningsförbunds kontroll.

Faktum är att vi har fler aktiva proffsboxare nu än när det var tillåtet. Förbudet kan inte bygga på att människor i etablissemanget tycker att det är läskigt med killar och tjejer som är arga på varandra och uppför sig ociviliserat i en boxningsring. Logiskt? Nej, verkligen inte!

Så vad är Barba Brezjnevs svar på kritiken mot att man får kickboxas men inte proffsboxas i Sverige? Jo, som en betingad reflex hos en väldresserad politruk skriker Barba Brezjnev: Stop! Halt! Förbud!

Gammalt tänkande

Det kanske känns som ett litet problem för den vanlige svensken. Men det är samma problem som gör att en miljon människor inte går till jobbet varje dag och som gör att vår välfärd är hotad. Ett gammalt parti med ett gammalt tänkande som tror att man löser Sveriges problem med att resa höga murar runt landet.

Jag har jobbat åt Socialdemokraterna i två valrörelser och i sista valet fick jag näst mest personvalskryss efter Barba Brezjnev Ringholm. Men nu tackar jag för mej och lämnar partiet.

DEBATT: Paolo Roberto svarar på Bosse Ringholms krav på förbud mot K1.

Allra ödmjukast , Paulo Roberto