TITELFIGHT!

Sportbladet avslöjar: Så ska Åsa Sandell ta mästarbältet av Laila Ali

Foto: arne forsell/bildbyrån
Sandell.
SPORTBLADET

Vägen mot drömfighten har börjat.

Nu flyttar Åsa Sandell till USA för att toppa formen.

Och för få att en titelmatch mot Laila Ali.

Men först måste hon besegra ”Baby Girl” och ”Brown Sugar”.

Flytten till New York var bestämd redan innan Åsa Sandell fick reda på att hon skulle möta Laila Ali första gången. Men hon sticker inte under stol med att satsningen nu kommer ännu lägligare.

– Det här är ett sätt för mig att försöka nå min fulla potential. Och naturligtvis blir mötet med Ali en extra sporre. Men jag vågar inte hoppas för mycket, Ali är feg, säger Sandell.

Hennes promotor Arnie Rosenthal på Rock and Sock Productions är mer positiv.

– Jag hoppas på ett returmöte inom ett år, säger han.

Men först måste Sandell gå fler matcher. Gärna mot tjejer som också vill möta Ali.

– Det är så det brukar gå till. Det bästa är om Åsa kan få möta Robinson eller Wolfe, helst redan under tävlingen i Kansas City i februari, eller på Bermudas senare i år (datum inte satt reds. anm.). Vinnaren i matchen diskuterar sedan ett möte mot Ali, säger Rosenthal.

Tränar på heltid

Tjejerna han pratar om, Laetitia ”Baby Girl” Robinson är rankad två i mellanvikt och Anne ”Brown Sugar” Wolf etta i supermellanvikt. Men ingen av dem har fått möta Ali.

– Anne Wolf har gått runt 20 matcher och det sägs att Ali inte vågar möta henne. Både hon och Robinson är bra, men jag kan slå dem. Om det är vägen till en titelmatch mot Ali så fixar jag det, säger Sandell.

Men för det krävs toppform och det är den hon ska hitta under sina sex månader i New York. Till sin hjälp har hon sin amerikanska tränare Lennox Blackmore som stod i Sandells ringhörna under Ali-fighten.

– Det är egentligen ingen större skillnad på träningen, skillnaden är intensiteten. Jag kommer ju att träna på heltid nu.

Fler matcher

En annan fördel med att vara på plats i USA är att Sandell nu kan gå fler matcher med kort varsel.

– Jag behöver inte åka runt halva jorden, i stället kan jag gå en ny match redan efter en månad om jag vill. Och det är grymt inspirerande att träna i USA, det är liksom proffsboxningens hemland, säger Sandell.

Hon har inte bestämt hur länge hon stannar. Det beror på hur bra det går.

– Min förhoppning är titelmatcher – och Ali.

AnnaMaria Jansson

ARTIKELN HANDLAR OM