Krossad – av dynamit

Danmarks nye boxarstjärna fortsätter sitt segertåg

SPORTBLADET

KÖPENHAMN

Danmarks gyllene pojke är på väg att lägga hela världen på rygg med sina blixtrande snabba knytnävar.

Mikkel Kessler, 26, är världens just nu förmodligen bäste och mest sevärde proffsboxare.

Eric Lucas fick ta emot mycket stryk av mästaren Mikkel Kessler.

Kessler bjöd i går 5 000 hysteriskt begeistrade fans i en smockfull Bröndbyhall på en fantastisk uppvisning när han försvarade sin WBA-världsmästartitel.

I tionde ronden var utmanaren Eric Lucas röd i hela ansiktet av sitt eget blod.

Medan Kessler inte hade blivit träffad rent en enda gång på hela matchen.

Lucas tränare gjorde det enda rätta och kastade in handduken för att skona sin allt för tappre boxare.

- Jag förstod inte hur han kunde komma igen och helt vilt försöka gång på gång trots att han bara fick mig ett par tre halvlägen på hela matchen. Jag gjorde en perfekt match, säger Kessler omärkt och helt oberörd efter de tio intensiva ronderna.

Kopia av de la Hoya

Mikkel Kessler har sen han steg in i proffsringen för första gången kallats Europas Oscar de la Hoya. Boxningens Golden Boy, spektakulär i ringen. Filmstjärnesnygg och glamorös utanför.

Kessler är i mångt och mycket en kopia av de la Hoya.

Han ser bra ut. Ansiktet bär inte en skråma efter 37 raka segrar som proffs. Han har naturligtvis sällskap med en underskön kvinna och gjorde entré till matchen i går mellan flammande eldar och fyrverkerier tillsammans med sex bikinibrudar.

Offensiva varianter

Den tekniska knockouten i går var 28 gången som Mikkel stoppat sin motståndare före full tid. Hans matcher blir ofta uppvisningar i teknik och snabba varierade slagserier. I en enda match bjuds hela kartan av möjliga och omöjliga offensiva varianter.

– Nu hoppas jag få boxas i USA. Det är drömmen, säger Kessler till oss få journalister som lyckats tränga oss förbi ölpackade åskådare och sura vakter på vägen in till hans omklädningsrum.

En dröm som bara kan grusas av att två av de som Kessler måste slå för att bli den allra störste inte är amerikaner. Tysken Markus Beyer som vann WBC-titeln från just Eric Lucas på en småruggig bortdömning tack vare hemmaplan och walesiske superstjärnan Joe Calzaghe.

Calzaghe möter i mars fjärde storstjärnan i supermellanvikt, Jeff Lacy.

Vinnaren blir nog Mikkel Kesslers näste motståndare.

Boxningsvärlden hoppas på Calzaghe.

Kessler-Calzaghe skulle kunna bli den kvalitetsmässigt största boxningsmatchen genom tiderna.

Stefan Alfelt