”De dopar alla regelbundet”

Svensk boxare till angrepp mot tyskt proffsboxningsstall

Foto: Magnus Wennman
Bröderna Klitjko.
SPORTBLADET

Tungviktsstjärnorna Vladimir och Vitalij Klitjko flyttade till USA för att slippa ifrån systematisk dopning i sitt tyska stall Universum.

Den som hävdar det är den svenske proffsboxaren Aldo Colliander.

– Jag känner Universum. Jag har varit här i två år nu. Dom dopar alla regelbundet. Stallet är en maffia.

Aldo Colliander.

Svensken förlorade i går kväll en jämn tungviktsmatch mot Universums rutinerade ukrainare Taras Bidenko.

Efter matchen var Colliander mycket missnöjd med poängförlusten.

– Jag fick en tysk domare. Dom gör allt möjligt för att jag inte ska må bra. Dom vann inte matchen på ett ärligt sätt. Det är skamligt. Jag är ingen dålig förlorare. Förlorar jag är det okej men killen hade inte ens en halvträff på mig.

Universum är ett av världens stora boxningsstall. Man har tidigare haft exempelvis Armand Krajnc och bröderna Klitjko som sina boxare.

Varit sparringpartner

Aldo Colliander har i två år använts som sparring inför stallets stjärnors matcher. Han säger sig ha bevis för sina sensationella anklagelser.

– Klart att de här jävlarna är dopade. Dom äger sin egen organisation och kan göra vad de vill. Bröderna Klitjko försvann härifrån därför att de var på väg att bli sönderdopade. Det finns ingen anledning att skydda Universum därför att de är inte mänskor med ära. De vill bara tjäna pengar, säger Colliander.

Om Universums ägare Klaus-Peter Kohl säger Colliander:

– Han är en råtta i svart kostym.

”Synd om honom”

Matchen mot Bidenko var en möjlighet för Colliander att avancera på rankingen. Eftersom han sparrat ofta mot Bidenko såg Colliander en klar chans att vinna.

– Taras Bidenko fick en hjärnskada i sin senaste match. Jag tycker synd om honom. Han har förlorat mycket mer på den här matchen än vad jag har gjort. Han är borta i huvudet och ändå lät man honom boxas. Taras är hjärnskadad. Han kommer inte att leva länge i boxningen.

Bidenko är också en av de som Colliander säger sig med säkerhet veta har dopats.

”Gammalt DDR-stuk”

– Jag har sett hur de drar sprutor rakt upp i arslet på dom jag sparrat med. Gammalt DDR-stuk. Jag har bilder på Taras Bidenko i min dator när han vägde 81 kg och mötte Giovanni Alvarez i junior-EM. Nu väger han 104 kg två och ett halvt år senare. Det funkar inte så.

Under de två senaste åren hävdar Aldo Colliander att han flera gånger erbjudits kontrakt av Universum.

– Jag har inte velat ha kontrakt. Dom har frågat mig flera gånger. Jag pallar inte med dom. Dom gör ett kontrakt på sex-sju år och sen är ens karriär slut.

– Universum behandlar boxare på det här viset. Har du kontrakt är du slav. Ett varumärke. När det passar får du boxas. Passar det inte – stick härifrån!

Inför gårdagens match pratade Colliander med Armand Krajnc.

– Armand sa till mig att jag inte skulle ta den här matchen. Han har klart för sig. Nu längtar jag bara efter min dotter, säger Aldo Colliander.

Stefan Alfelt