Krajnc: Det är rent bullshit

Boxaren tror inte på dopnings- anklagelserna

1 av 2 | Foto: Henrik Björnsson
Armand Krajnc tillhörde Universums stall i åtta år.
SPORTBLADET

MALMÖ

Svenske tungviktaren Aldo Colliander anklagade i gårdagens Sportbladet tyska Universum för att dopa sina boxare.

- Skitsnack, säger Armand Krajnc.

Krajnc blev världsmästare under sin tid i Universum. Han känner inte alls igen Collianders beskrivning om regelbunden dopning. Att bröderna Klitjko skulle ha flyttat till USA för att inte bli sönderdopade anser Krajnc vara nonsens.

- Det är ju rent bullshit. Jag har varit där i åtta år och jag har bott på gymmet utan att ha sett en enda använda dopningsmedel.

- Jag har bott med tyska, ryska och alla möjliga boxare. Det var inte snack en enda gång om någonting sånt, säger Krajnc.

"Vitamininjektioner"

Colliander påstår att han sett hur boxare dopats med sprutor.

- Det handlar om vitamininjektioner. Samma som friidrottare tar. Helt lagligt. Hur ska dom kunna dopa sig när de direkt efter varje match måste lämna urin och blod för dopningkontroll? undrar Krajnc.

Titelmatch drömmen

Hans tid i Universum slutade i schism och bråk. Collianders kritik mot sättet som Universum styrs på håller Krajnc med om. Som att man blir stallets slav när man skriver kontrakt.

- Så är det, men det blir man överallt.

Ändå funderar han på comeback i vår. Fast i Universums konkurrent Sauerland som han boxades sina senaste matcher för.

- Det hade varit roligt att komma upp igen i ringen. Jag saknar det. Jag väntar på att de ska ringa. Har tränat sen juldagen och är laddad. Det blir match före sommaren.

Drömmen är en ny titelmatch men längre än till en första returmatch vill han inte se.

- Jag känner att jag vill göra detta nu men vet inte hur jag känner efter en match även om jag har vunnit, säger Armand Krajnc.

Stefan Alfelt