Lundby starkast i svenskmötet

Första blågula proffsmatchen på 57 år

Foto: ADAM IHSE/Scanpix
Karl Larsson Jones och Richard Lundby gjorde upp med proffsregler.
SPORTBLADET

För första gången på 57 år möttes två svenska proffsboxare på svensk mark, Rikard Lundby mot Kalle Larsson-Jones vid boxningsgalan i Lisebergshallen i Göteborg.

Det blev en jämn och bra match mellan två boxare som var anfallsvilliga. Till slut vann dock Rikard Lundby med samtliga tre domarröster.

– Det är andra gången jag vinner över honom. Vi möttes en gång som amatörer och jag vann även då, sade Rikard Lundby efter matchen.

Segern över Kalle Larsson-Jones är Lundbys andra vinst som proffs. Han vann också i sin debut vid boxningsgalan i Scandinavium i januari.

– Men, jag gjorde en mycket bättre match nu. Det kändes som jag följde min plan bättre och taktiken stämde perfekt.

– Kalle var en tuff motståndare, men jag kände mig aldrig hotad någon gång i matchen.

Rikard Lundby hoppas få gå sin tredje proffsmatch vid galan på Hovet i Stockholm i maj.

– Men det är visst bara sex boxningsmatcher vid den galan så jag vet inte om jag får plats. Men annars kommer min nästa match vid den gala som arrangeras i Karlstad i september.

Inledningsmatchen vid lördagens gala gick mellan Iulian Ilie och tyskern Werner Kreiskot.

Kreiskot skulle från början ha boxats mot Johan Thorbjörnsson men som tvingats lämna återbud på grund av skada. Thorbjörnssons ersättare Aldo Colliander vägrade med ett dygn kvar till matchen att ställa upp eftersom han tyckte att matchen kunde skada hans karriär.

Nu valde Iulian Ilie att gå upp en viktklass ock möta den 20 kilo tyngre tysken Kreiskot. Ilie var aldrig hotad i matchen, han var mycket rörligare och utsatte tysken för den ena slagserien efter den andra. Han vann också enkelt på poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM