Här föds en ny fighterstjärna

Marcus Öberg är hetaste namnet inom svensk K1

Stjärnsmäll Skåningen Marcus Öberg vann i går kväll mellanviktsturneringen i den stjärnspäckade K1-galan på Hovet i Stockholm.
SPORTBLADET

Tre motståndare samma kväll var ingen match för Marcus Öberg.

Nu ska han bli dokusåpakändis och på köpet ett aktat namn i K1-världen.

– Gör jag bra i från mig där så kommer många dörrar att öppnas, säger han efter sin imponerande seger.

Nong Toom.

Lördagskvällens stjärnspäckade K1-gala på Hovet i Stockholm kretsade till stora delar runt en 8-mannaturnering i mellanvikt. I potten låg inte bara äran utan även en plats i säsong två av den amerikanska kampsportsdokusåpan The Contender. Efter två tuffa inledningsomgångar ställdes Malmöfightern Marcus Öberg i finalen mot Dzhabar Askerov från Förenade Arabemiraten.

”Obeskrivligt bra”

Efter en mycket jämn och tuff fight stoppade domaren matchen i tredje ronden på grund av ett ymnigt blödande jack vid Askerovs högra öga.

– Det här känns helt obeskrivligt bra. Äntligen får man utdelningen efter all träning, säger Marcus Öberg.

Hur kändes det när domaren stoppade matchen?

– Det var lite synd men jag kände att jag hade vunnit på poäng även om han inte hade gjort det, säger skåningen som nu ser fram emot att bli dokusåpastjärna.

”Mycket vänlig”

– Det blir en helt ny upplevelse för mig. Nu får jag min chans att möta världseliten, konstaterar Marcus Öberg.

I en annan av kvällens höjdpunkter stod svenska Pernilla Johansson upp bra mot den omtalade Nong Toom men förlorade trots det knappt på poäng. Thailändskan, som tidigare tävlat som man, var efter matchen full av uppskattning inför sin motståndare.

– Jag vill tacka henne. Hon är mycket vänlig och till skillnad från många andra bryr hon sig inte om vem jag är eller min bakgrund, säger en väldigt lycklig Nong Toom.