Mikkel Kessler ny WBA-mästare efter knockoutseger

Motståndaren fördes iväg på bår

SPORTBLADET

Danske boxningsstjärnan Mikkel Kessler är världsmästare igen.

I tolfte ronden knockade han tysken Dimitri Sartison efter att ha varit totalt överlägsen matchen igenom och är nu WBA-mästare i supermellanvikt.

Foto: AFP
Mikkel Kessler.

I november förra året förlorade Kessler i Cardiff mot Joe Calzaghe en VM-match som handlade om tre av de allra största titlarna. Nu är den tekniske och hårt slående dansken tillbaka för att gå de riktigt stora matcherna.

Sartison som var obesegrad i 22 matcher var chanslös mot den fantastiske dansken inför den entusiastika publiken i Bröndby stadion. Mest märkligt var att tysken klarade att stå på benen tills 2.16 in i den sista ronden.

29-årige Kessler knockade Sartison i sista ronden inför en jublande hemmapublik i Bröndbyhallen, i samma arena som han för fyra år sedan vann WBA-titeln för första gången.

Gick ut hårt

Kessler gick ut hårt och träffade Sartison flera gånger i ansiktet med sin vassa vänsterjabb och lyckades hålla tyskens fruktade högerslägga på avstånd.

– Han var en tuff motståndare, men det visste jag innan. Jag fick in några rejäla slag i tionde och elfte ronden, men inte tillräckligt, sade Kessler efter matchen.

I näst sista ronden tvingades Sartison ta stående räkning. Och när Kessler i den tolfte ronden fortsatte att överösa Sartison med slag orkade den heroiskt kämpande tysken inte längre stå på benen och räknades ut av domaren.

Efter matchen kollapsade Sartison i sin ringhörna och fördes iväg på bår.

– Det var självklart mycket obehagligt. Jag gick dit för att tacka för matchen, men han kände inte igen mig. Men jag tror inte att det var på grund av slagen, det beror förmodligen på vanlig utmattning.