Holyfield: Jag ska bli mästare

Ingen fara med hälsan

Foto: MICHAEL KAPPELER
Holyfield och Valujev.
SPORTBLADET

Han har inte boxats på ett år.

Men Evander Holyfield säger sig vara redo för Nikolaj Valujev

– Mitt mål är att bli odiskutabel mästare, säger han.

Fyra dagar innan julafton går 46-årige Evander Holyfield upp i ringen igen. Enligt en del uppgifter för att han behöver pengarna. Många anser också att den förre tungviktsvärldsmästaren riskerar sin hälsa genom att göra något som staten New York ansåg att han inte kunde göra för tre år sedan. Då tog de ifrån honom rätten att boxas där. Nu har han genomgått en fem timmar lång läkarundersökning i Tyskland.

– Folk får se matchen själv. Jag har tagit hand om mig och om jag inte kunde boxas så skulle jag inte göra det, säger han till AP.

Vill bli mästare

Holyfield menar också att det handlar inte om pengar. Han snörar på sig handskarna igen för att åter få kalla sig världsmästare.

– Mitt mål är att bli odiskutabel mästare, inte bara att vinna titeln. Jag tror att folk bryr sig för mycket om min ålder. Jag har inte boxats på ett år, men jag kommer att vara redo, säger han. Enda sättet att nå sina mål är att göra det man gör bra och jag boxas riktigt bra.

Nikolaj Valujev, den ryske bjässen som är 2,13 lång och väger cirka 150 kilo, har ungefär 45 kilos övervikt på sin motståndare. Nu sätter han sin WBA-titel på spel mot amerikanen som

ARTIKELN HANDLAR OM